Hot news: Το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα

Τα ευχάριστα νέα περιλαμβάνουν: Δωρεάν στειρώσεις και ιατρική περίθαλψη σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Κ. Μπακογιάννης: Το ιατρείο για τους τετράποδους φίλους μας σηματοδοτεί τον «πολιτισμό» στην πράξη – Η Αθήνα πρωταγωνιστεί και πρωτοπορεί στην προστασία των ζώων

Στην ολοκληρωμένη φροντίδα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων -με κηδεμόνες  που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες – προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ότι η Αθήνα θα αποκτήσει το δικό της σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο, πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο.

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο, που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφ. Μεσογείων με την οδό Τρικάλων, μπροστά από το Άλσος Χωροφυλακής στους Αμπελόκηπους, άνοιξε τις πόρτες του το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Για όλους εμάς στον Δήμο της Αθήνας, η έμπρακτη και ουσιαστική προστασία ζώων, είναι ο πολιτισμός στην πράξη. Με το «Καταφύγιο του Σωκράτη» δώσαμε στέγη, τροφή και ζεστασιά στα αδέσποτα της πόλης μας. Με το Δημοτικό Κτηνιατρείο κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Είμαστε χαρούμενοι που πρωτοπορούμε και πρωταγωνιστούμε στη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και εθελόντριες που μας βοηθάνε τόσο πολύ σε αυτή την αποστολή».  

Από την πλευρά της, η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα. τόνισε: «Στην Αθήνα, ικανοποιούμε σήμερα μια ανάγκη την οποία όλοι οι φιλόζωοι ιεραρχούν ως πρώτη, για τη φροντίδα αλλά και τον περιορισμό των αδέσποτων. Φτιάξαμε ένα μικρό σύγχρονο ιατρείο  για τα αγαπημένα μας τετράποδα. Εδώ θα παρέχουμε νοσηλεία και φροντίδα. Εδώ κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για να ελέγξουμε πλήρως τον αριθμό των αδέσποτων στην Αθήνα. Όλοι στον Δήμο Αθηναίων, με πρώτο τον Κ. Μπακογιάννη και τον ευχαριστώ για αυτό, κατανοούμε το αληθινό νόημα της φιλοζωίας».  

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00-17.00, παρέχοντας δωρεάν όλες τις υπηρεσίες στα αδέσποτα και στα δεσποζόμενα ζώα, δημοτών κηδεμόνων, που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές ορίζονται από το Ν.4830/2023 (ΑΜεΑ, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχοι ΚΕΑ). 

Το κτηνιατρείο διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο χειρουργείου, με αναισθητική μηχανή, χώρο διάγνωσης, όπου οι δύο κτηνίατροι του Δήμου Αθηναίων, θα παρέχουν τις βασικές ιατρικές υπηρεσίες που συνοδεύουν το βιβλιάριο υγείας ενός ζώου, ιατρική περίθαλψη -όπου κρίνεται αναγκαίο- αλλά και στειρώσεις.          

Λειτουργούν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για βραχυχρόνια νοσηλεία, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, ενώ στους επόμενους μήνες, προβλέπεται η 24ωρη λειτουργία του ιατρείου, με κτηνιάτρους και βοηθούς.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News