Γνώρισε τη Roux, τη δίποδη γάτα που κάνει θραύση στο Instagram!

Σχεδόν 400.000 followers παρακολουθούν την καθημερινότητα αυτής της ιδιαίτερης γάτας που θυμίζει καγκουρό.

Η Roux είναι μια γάτα διαφορετική από τις άλλες. Παρότι γεννήθηκε μόνο με τα δύο πίσω πόδια της, κινείται με εκπληκτική άνεση, την οποία θαυμάζουν καθημερινά οι σχεδόν 400.000 ακόλουθοί της στο Instagram μέσα από χαριτωμένες φωτογραφίες και βίντεο.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί αν η Roux δεν είχε βρεθεί στα χέρια μιας αληθινά φιλόζωης γυναίκας. Η Jackie Deak Akey, εργαζόμενη σε κτηνιατρείο της Νέας Ορλεάνης, είδε για πρώτη φορά τη φωτογραφία της Roux τον Οκτώβριο του 2014, την ερωτεύτηκε «με την πρώτη ματιά», όπως είπε σε συνέντευξή της, και την υιοθέτησε.

Η Roux είχε εγκαταλειφθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της σε ένα καταφύγιο ζώων γιατί δεν ήταν σε θέση να θάψει τις ακαθαρσίες της στην άμμο. Κάτι, ωστόσο, που δεν πτόησε την καινούρια προστάτιδά της, την Jackie, η οποία θέλησε να της δώσει την ευκαιρία για μια καλή ζωή.

Καθώς η Roux γεννήθηκε με την αναπηρία της, έμαθε να κινείται με το δικό της τρόπο. Άλλοτε περπατάει στα πίσω πόδια και άλλοτε, όταν θέλει να προχωρήσει γρηγορότερα ή να παίξει, κάνει αλματάκια σαν κουνέλι. «Μπορεί να κινηθεί πολύ γρήγορα όταν θέλει!», μας διαβεβαιώνει η Jackie. Καθώς της λείπουν τα μπροστινά πόδια, πιάνει τα αγαπημένα της παιχνίδια με το στόμα. Φαίνεται να απολαμβάνει την καθημερινότητά της.

Ποια συμβουλή έχει να δώσει η Jackie στούς θαυμαστές της Roux; «Υιοθετήστε! Υπάρχουν πολλές υπέροχες γάτες σε καταφύγια οι οποίες έχουν ανάγκη από ένα φιλόξενο σπίτι. Και φυσικά μην αγνοείτε τα γατάκια με ειδικές ανάγκες! Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που έχουμε τη μικρή Roux στη ζωή μας».

Παρακολούθησε τις περιπέτειες της Roux στο λογαριασμό της στο Instagram εδώ.

roux1.jpgroux2.jpg

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News