Υιοθετήθηκε η «γάτα-ζόμπι»

Αυτή είναι η εκπληκτική ιστορία του αιλουροειδούς που... γύρισε από τον κόσμο των νεκρών.

Πριν από δύο σχεδόν χρόνια, τον Ιανουάριο του 2015, οι περιπέτειες του Μπαρτ είχαν προκαλέσει παγκοσμίως αίσθηση. Ο τότε ιδιοκτήτης του ασπρόμαυρου γατούλη, Έλις Χάτσον, τον βρήκε χτυπημένο από αυτοκίνητο, τον θεώρησε νεκρό και τον έθαψε με τη βοήθεια ενός γείτονά του.

Όμως πέντε μέρες αργότερα ο Μπαρτ εμφανίστηκε στο κατώφλι του Χάτσον να νιαουρίζει για φαγητό, ολοζώντανος, αν και αφυδατωμένος και με σοβαρούς τραυματισμούς (μεταξύ αυτών, το σαγόνι του ήταν σπασμένο και είχε χάσει το ένα μάτι του). Προφανώς δεν είχε εξαντλήσει και τις... επτά ζωές του και είχε καταφέρει να σκάψει το χώμα και να βγει από τον τάφο του.

Ο Χάτσον απευθύνθηκε τότε στη φιλοζωική οργάνωση Humane Society of Tampa Bay, η οποία ανέλαβε την περίθαλψή του. Η πρωτοφανής ιστορία του Μπαρτ, φυσικά, κυκλοφόρησε γρήγορα στο διαδίκτυο δίνοντάς του το παρατσούκλι «γάτα-ζόμπι».

Η Humane Society of Tampa Bay αρνήθηκε να επιστρέψει τον Μπαρτ στον Χάτσον λόγω των αμφιλεγόμενων συνθηκών φιλοξενίας αλλά και... ταφής του ζώου και μπλέχτηκε μαζί του σε μια μακρά δικαστική διαμάχη. Τελικά η οργάνωση κέρδισε την κηδεμονία. Πριν από λίγες μέρες ο Μπαρτ, που σήμερα έχει αναρρώσει πλήρως και είναι ένας πανέμορφος μονόφθαλμος γατούλης, υιοθετήθηκε επίσημα από έναν εργαζόμενο της Humane Society of Tampa Bay. Ο γάτος που επέστρεψε από τον Άδη έχει πλέον μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News