Το αχώριστο δίδυμο ενός μονόφθαλμου και ενός τυφλού γάτου

Γνώρισε τους Γουίλι και Σκιπ.

Λένε πως στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση των Γουίλι και Σκιπ, ενός γατο-ντουέτου διαφορετικού από τα άλλα γιατί ο Γουίλι είναι πειρατής, ενώ ο Σκιπ έχει χάσει και τα δύο μάτια του.

Η ιστορία τους ξεκίνησε όταν μια γυναίκα, η Κρίστεν, επισκέφτηκε το τμήμα ενός pet shop που φιλοξενούσε γάτες για υιοθεσία. Εκεί πρωτοσυνάντησε τον Γουίλι, στριμωγμένο στη γωνία του κλουβιού του, ο οποίος -όπως θα μάθαινε αργότερα η Κρίστεν- είχε χάσει το δεξί μάτι του μετά από έναν τραυματισμό. Αρχικά δίσταζε να υιοθετήσει κάποιο ζώο γιατί ήλπιζε ότι θα επανεμφανιζόταν η προηγούμενη γάτα της, η οποία είχε εξαφανιστεί πρόσφατα από το σπίτι. Όμως μόλις χάιδεψε τον Γουίλι και πήγε να απομακρυνθεί, εκείνος έβγαλε το πατουσάκι του από το κλουβί και άρπαξε το χέρι της. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος.

Αργότερα η Κρίστεν βρήκε ένα ακόμα μικροσκοπικό και τραυματισμένο γατάκι με σοβαρούς τραυματισμούς, που είχε χάσει και τα δυο του μάτια. Επίσης αποφάσισε να το κρατήσει. Έγινε ο Σκιπ, ο πιο πιστός φίλος και ακόλουθος του Γουίλι στο σπίτι. 

«Ο Γουίλι, που από την αρχή ήταν ταραξίας, πιστεύω ότι απολαμβάνει να έχει σύμμαχο το Σκιπ», λέει σήμερα η Κρίστεν. «Πρέπει να παραδεχτώ ότι μερικές φορές χαίρομαι που ο Σκιπ δεν μπορεί να δει τι κάνει ο Γουίλι γιατί διαφορετικά θα αντέγραφε τη συμπεριφορά του».

Τον τελευταίο καιρό το δίδυμο τα έχει βάλει με έναν κοινό εχθρό: έναν κάδο απορριμμάτων που ενεργοποιείται με την κίνηση. Οι μπαταρίες του έχουν αρχίσει να εξαντλούνται και ο πόλεμος ανάμεσα στο καλάθι και τους γάτους φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του. «Με τους Γουίλι και Σκιπ είμαι συνέχεια στο πόδι, αλλά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου διαφορετικά», καταλήγει η Κρίστεν.

Παρακολούθησε τις περιπέτειές τους στο Facebook και στο Instagram.
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News