Ένα γηροκομείο για γάτες!

Στη Φλόριντα, οι γατούλες τρίτης ηλικίας που είναι αδέσποτες (ή μένουν άστεγες) έχουν πλέον το δικό τους καταφύγιο.

Μια φορά κι έναν καιρό οι Bruce και Terry Jenkins ήταν ένα συνηθισμένο ζευγάρι που αγαπούσε τα ζώα. Όταν όμως αναγκάστηκαν να φιλοξενήσουν δύο ηλικιωμένες γάτες, 11 και 12 ετών, που είχαν άμεση ανάγκη από στέγη, διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ένα σοβαρό πρόβλημα: ότι τα καταφύγια ζώων θεωρούν τις γάτες που είναι 10 ετών και άνω υπερβολικά μεγάλες για υιοθεσία.

Έτσι πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν στη Φλόριντα ένα καταφύγιο ειδικά για ηλικιωμένα αιλουροειδή, το Cats Cradle Sanctuary and Hospice. Σε αυτό τον όμορφο, περιφραγμένο χώρο, οι φιλοξενούμενες απολαμβάνουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους σκαρφαλώνοντας σε γέφυρες, σε δέντρα, παίζοντας μεταξύ τους ή... χαλαρώνοντας με catnip. Και φυσικά, εξετάζονται τακτικά από κτηνίατρο.

Οι ένοικοι προέρχονται από άλλα καταφύγια ζώων, από κτηνιατρεία, ή από τους πρώην ιδιοκτήτες τους οι οποίοι είναι πλέον πολύ ηλικιωμένοι και ανήμποροι για να τις φροντίσουν. «Οι περισσότερες γάτες που υποδεχόμαστε είναι υπέρβαρες αλλά κατά τα άλλα υγιείς για την ηλικία τους», σχολιάζει ο Bruce. «Μας κάνει εντύπωση το πόσο γρήγορα προσαρμόζονται στο καινούριο περιβάλλον τους».
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News