Magic: Ο γάτος που έχει μόνο δύο μπροστινά πόδια!

Εκπληκτικά ζωηρός και παιχνιδιάρης παρά την αναπηρία του, έχει αναδειχθεί σε παράδειγμα δύναμης.

Όταν ο Magic έφτασε στο αμερικανικό καταφύγιο ζώων Friends of Feline Rescue Center (FFRC), ήταν ένα γατάκι έξι εβδομάδων που υπέφερε από σοβαρή δυσμορφία στα πίσω πόδια. «Ήταν τόσο παραμορφωμένα που θύμιζαν κουλουράκια πρέτζελ, και τον δυσκόλευαν πολύ στην τουαλέτα», θυμάται σήμερα η επικεφαλής του καταφυγίου, Jacci Moss. Έτσι οι συνεργαζόμενοι κτηνίατροι, στην προσπάθειά τους να του δώσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αποφάσισαν να τα αφαιρέσουν μαζί με την ουρά σε μια σειρά δύσκολων επεμβάσεων.

Σήμερα ο Magic, στα δυο του χρόνια, είναι ένας παιχνιδιάρης και ζωηρός δίποδος γάτος, μόνιμος κάτοικος του καταφυγίου. Προκαλεί το θαυμασμό του προσωπικού, αφού είναι σε θέση να κάνει τα πάντα, ακόμα και να χρησιμοποιήσει μόνος του το δοχείο της άμμου. Αχώριστος φίλος του είναι ο Trucker (στη φωτό μαζί), συνομήλικός του και με την ίδια ακριβώς αναπηρία. 

«Για εμάς, ο Magic είναι παράδειγμα δύναμης – μας δείχνει πως ό,τι κι αν σου φέρει η ζωή, μπορείς να το αντιμετωπίσεις», σχολιάζει η Jacci και προσθέτει: «Κάποιες από τις γάτες μας έχουν αναπηρίες. Όμως οι γάτες πάντα βρίσκουν τον τρόπο... Δεν ξοδεύουν χρόνο στην αυτολύπηση, απλά συνεχίζουν τη ζωή τους και περνούν όσο πιο καλά μπορούν! Στο μυαλό τους, είναι πάντα ωραίες και φίνες!».

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News