Σκύλος εντόπισε 21.000 δολάρια στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Ένας τετράποδος στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Ήξερες εσύ ότι εκτός από το χρώμα του χρήματος υπάρχει και η ανάλογη μυρωδιά;

Μέχρι τώρα ήξερες ότι υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι που μπορούν να εντοπίσουν ναρκωτικά ή εκρηκτικά κρυμμένα σε βαλίτσες και τσάντες, οι οποίοι υπηρετούν σε σημεία ελέγχου και εισόδου σε μία χώρα όπως τα αεροδρόμια. 

Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι υπάρχει ειδική εκπαίδευση που μπορεί να κάνει τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου να εντοπίζει χρήματα κρυμμένα σε βαλίτσες ή σε άλλα, απίθανα σημεία. 

Και μάλιστα ότι το ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διαθέτει ένα τέτοιο πολύτιμο σκύλο!

Αφορμή στάθηκε η τελευταία επιτυχία του τετράποδου αυτού δημόσιου λειτουργού, που εντόπισε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μία βαλίτσα με 21.000 δολάρια. 

Ήταν στην κατοχή Έλληνα που ερχόταν από το Ντουμπάι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα ήταν νόμιμα και προέρχονταν από την πώληση περιουσιακού του στοιχείου, τα οποία ωστόσο ξέχασε να δηλώσει. 

Φαίνεται, όμως, ότι μάλλον οι αρχές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του και τώρα ο συγκεκριμένος ταξιδιώτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με σημαντικά χρηματικά πρόστιμα

*φωτογραφία αρχείου

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News