Και ο Χρυσός Φοίνικας των σκύλων πάει στον…Bruno!

Ήξερες ότι υπάρχει βραβείο για σκύλους στο Φεστιβάλ των Καννών; 

Απονέμεται από το 2001 αλλά ομολογώ ότι μόλις φέτος το έμαθα! Και φυσικά μόλις το έμαθα, θέλησα να το μοιραστώ μαζί σου! 

Εδώ και 16 χρόνια λοιπόν, παράλληλα με τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ των Καννών, δίνεται και το βραβείο Palm Dog, που απονέμεται για εξαιρετική σκυλίσια ερμηνεία!

Ένας από τους προηγούμενους νικητές ήταν ο διάσημος Uggie από το The Artist. 

Φέτος, μεγάλος νικητής του βραβείου ήταν ο Bruno, ένα poodle που συμπρωταγωνιστεί με τον Dustin Hoffman και τον Adam Sandler στην ταινία «The Meyerowitz Stories», στου οποίου την παραγωγή συμμετέχει το Netflix.

dogMeyerowitzStories.jpg


Λέγεται ότι η νίκη του Bruno οφείλεται ιδιαίτερα σε μία σκηνή της ταινίας όπου το ελαφρώς παραμελημένο συναισθηματικά poodle βάζει τρικλοποδιά στον ιδιοκτήτη του, τον οποίο ερμηνεύει ο Dustin Hoffman. 

Βραβείο, όμως, πήρε και άλλος ένας σκυλοηθοποιός, ο Lupo, ένας γερμανικός ποιμενικός που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ava». Ο Lupo είναι ο αχώριστος σύντροφος ενός ζευγαριού εφήβων που κάνουν ένα ταξίδι προς την ενηλικίωση, την ώρα που η Ava του τίτλου χάνει σταδιακά την όρασή της. 

avadog.jpg

Ειδικό βραβείο δόθηκε και στα σκυλιά των δυνάμεων ασφαλείας που περιπολούσαν έξω από τους χώρους όπου γινόταν το Φεστιβάλ, ενώ ειδική μνεία έγινε και στο γνωστό από το Twilight Robert Pattinson για τη σκηνή της νέας του ταινίας Good Time όπου εκμυστηρεύεται στον τετράποδο φίλο του ότι και ο ίδιος ήταν σκύλος στην προηγούμενη ζωή του! 

«Αν κάτι υπογραμμίζει την δυνατή σχέση σκύλου και ανθρώπου στην καρδιά του Palm Dog είναι η ερμηνεία του Robert Pattinson. Ωστόσο οι κανόνες του Palm Dog δεν μας επιτρέπουν να τον βραβεύσουμε!», δήλωσε ο ιδρυτής του βραβείου Toby Rose. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News