Ένα νεογέννητο γατάκι που διασώθηκε επιφύλασσε μια έκπληξη μεγαλώνοντας

Οι ιδιοκτήτες του ήρθαν αντιμέτωποι με ένα «θαύμα», που στην πραγματικότητα πρόκειται για φαινόμενο αναγνωρισμένο από τους κτηνιάτρους.

Ο Bruce είναι ένα γατάκι που εντοπίστηκε από μια γυναίκα στη Νέα Ζηλανδία στη διάρκεια μιας καταιγίδας, βρεγμένο και ταλαιπωρημένο, και υιοθετήθηκε.

Τότε ήταν τόσο μικρό, που δεν είχε ανοίξει τα μάτια του ακόμα, όμως με τη φροντίδα και την αγάπη των νέων του ιδιοκτητών μεγάλωσε και δυνάμωσε. 

Όμως, ο Bruce έκρυβε μια έκπληξη για την καινούρια του οικογένεια: ενώ κατά τη διάσωσή του είχε γκρίζα γούνα και, ανοίγοντας τα μάτια, αποκάλυψε δύο μπλε κόρες (στην κεντρική φωτό, ενώ ήταν ακόμα μωρό), στην πορεία μεταμορφώθηκε εντελώς.

Τα μπλε μάτια του έγιναν σταδιακά πράσινα, ενώ το τρίχωμά του άρχισε να σκουραίνει μέχρι που, στους τέσσερις μήνες του, είχε γίνει κατάμαυρο.

Πώς εξηγούν οι ειδικοί την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Bruce;

Όταν μια γάτα νοσήσει με λοίμωξη ή υποφέρει από έντονο στρες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της ή αν υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή ενώ οι ιδιοκτήτες της δεν ξέρουν ότι εγκυμονεί, τα μωρά που θα γεννήσει μπορεί να έχουν γούνα πιο ανοιχτόχρωμη από το φυσιολογικό τους, καθώς οι χρωστικές δεν έχουν προλάβει ακόμα να ενεργήσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, το τρίχωμα των γατιών σκουραίνει σταδιακά, για να φτάσει στο οριστικό χρώμα του μέσα σε 6-8 μήνες

Μπορείς να παρακολουθήσεις την καθημερινότητα του Bruce μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram.

brucethecat4.jpg

Ο Bruce όπως είναι σήμερα.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News