Ο «αγριόγατος» που έγινε αρνάκι

Ένας αδέσποτος κεραμιδί γατούλης που έμοιαζε ανεπίδεκτος… εξημέρωσης απέδειξε ότι αρκεί να βρεις το κατάλληλο σπίτι για να γίνεις σπιτόγατος.

Όταν ένας άντρας βρήκε στο δρόμο του, στην Ατλάντα των ΗΠΑ, ένα τσούρμο εγκαταλειμμένα γατάκια από την ίδια γέννα, τηλεφώνησε αμέσως στην κόρη του να τον βοηθήσει να τα πιάσουν και να τα μεταφέρουν στον κτηνίατρο.

Η προσπάθεια διάσωσης κράτησε πολύ περισσότερο από όσο είχαν υπολογίσει. Μετά από εβδομάδες, κατάφεραν να πιάσουν μόνο ένα γατάκι. 

Ήταν ένας κεραμιδί αρσενικός, που αμέσως προσκομίστηκε στον κτηνίατρο. Γεμάτος ψύλλους, χοροπηδούσε προς κάθε κατεύθυνση μέσα στο κλουβί όπου τον είχαν παγιδεύσει. Ένας γιατρός τούς είπε, τότε, ότι ήταν υπερβολικά «άγριος» για να βρει σπίτι για υιοθεσία και πως θα έπρεπε να απελευθερωθεί.

Μπαμπάς και κόρη αποφάσισαν να μην ακούσουν τη συμβουλή του και να πάρουν το γατάκι σπίτι τους.

Ο μικρούλης, παρά την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του στο κτηνιατρείο, μόλις βρέθηκε εκτός κλουβιού χώθηκε αμέσως στην αγκαλιά του κοριτσιού που τον είχε διασώσει, αναζητώντας προστασία. 

«Τότε, αποφασίσαμε να τον κρατήσουμε γιατί, ειλικρινά, ποιος θα εγκατέλειπε ένα τόσο γλυκό και αξιαγάπητο μωρό;», αφηγείται σήμερα ο πατέρας και προσθέτει:

«Ένας από τους γιατρούς στο κτηνιατρείο μάς είπε ότι ήταν υπερβολικά μεγάλος για να εξημερωθεί. Όμως θελήσαμε με την οικογένειά μου να του δώσουμε μια ευκαιρία και, φυσικά, με άφθονο φαγητό και αγάπη, δεν θα μπορούσε να γίνει πιο τρυφερός».

Έτσι ο «αγριόγατος» που έγινε αρνάκι απέδειξε, για ακόμα μια φορά, ότι πίσω από κάθε «αγρίμι» κρύβεται μια καρδιά που επιζητά φροντίδα και αγάπη. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News