Η μεταμόρφωση της φοβισμένης γατούλας με τα θλιμμένα μάτια

Χρειάστηκε να περάσουν πολλοί μήνες για να αρχίσει η Mami να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, αλλά τα κατάφερε…

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Η Mami βρέθηκε από εθελοντές μιας φιλοζωικής οργάνωσης μαζί με τα αδέρφια της και τη μαμά τους σε έναν κάδο σκουπιδιών, μέσα στο καταχείμωνο. Η οικογένεια ήταν αγκαλιασμένη σφιχτά, προσπαθώντας να αντέξει το κρύο.

Όταν μεταφέρθηκαν σε ένα καταφύγιο, η Mami ήταν η πιο φοβισμένη. Προσπαθούσε διαρκώς να βρει μια κρυψώνα, να ξεφύγει από τους ανθρώπους. Ποιος ξέρει τι είχε περάσει…

Όταν όμως την πρωτοσυνάντησαν η Sinead Brooks και ο τότε σύντροφός της (πλέον σύζυγός της), αποφάσισαν αμέσως να την πάρουν στο σπίτι τους. «Σε εκείνη τη φάση δεν σκοπεύαμε να πάρουμε γατάκι, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουμε χωρίς εκείνη», θυμάται σήμερα η Sinead.

Το ζευγάρι προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να εμπνεύσει τη γατούλα με τα θλιμμένα μάτια να το εμπιστευτεί. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα, καθώς η Mami κρυβόταν διαρκώς πίσω από τη λεκάνη της τουαλέτας και φοβέριζε όποιον την πλησίαζε. Της πήρε μερικές εβδομάδες… για να αρχίσει να ξεμυτίζει από το μπάνιο!

«Είχα γάτες σε όλη μου τη ζωή, και απελπιζόμουν που τρόμαζε κάθε φορά που με έβλεπε ή που έκανα κάποιο θόρυβο. Όμως, αφού διαβάσαμε διάφορα πράγματα για γάτες που δεν έχουν εξημερωθεί και για τη συμπεριφορά τους, χρησιμοποιήσαμε ό,τι μάθαμε για να την κατανοήσουμε και να τη βοηθήσουμε», λέει η Sinead.

Σιγά σιγά όμως, και ενώ η «μαμά» της εργαζόταν από το σπίτι, η Mami άρχισε να συνηθίζει όλο και περισσότερο τους θορύβους. Έμαθε ακόμα και να χαλαρώνει.

Κατάλαβε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι «κακοί». Και σίγουρα όχι αυτοί που αποτελούν την οικογένειά της. Έτσι, μια μέρα έκανε το μεγάλο βήμα και άπλωσε το πατουσάκι της να αγγίξει τη μαμά της.

«Πλέον δεν τρέχει να κρυφτεί όποτε έρχεται κάποιος στο σπίτι. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κοιμάται δίπλα μου στον καναπέ! Δεν ξέρω τι έκανε το “κλικ” μέσα της, αλλά τώρα είναι πολύ περισσότερο κοινωνική, ομιλητική και τρυφερή με εμάς και τους επισκέπτες μας».

Από τότε μάλιστα που το ζευγάρι έφερε στο σπίτι ένα άλλο γατάκι, τον Morty, η Mami έχει γίνει ακόμα πιο προσαρμοστική.

«Λειτουργεί για τη Mami ως πρότυπο συμπεριφοράς. Όταν αυτή βλέπει ότι ο Morty μας αφήνει να τον πάρουμε αγκαλιά και ότι κοιμάται στα πόδια μας, καταλαβαίνει ότι είναι ασφαλές να το κάνει κι εκείνη. Επιπλέον, αγαπάει ο ένας τον άλλο και γλείφει ο ένας τη γούνα του άλλου όλη την ώρα. Είναι τρομερά χαριτωμένο!».

«Η Mami είναι ένα αγγελούδι! Αγαπάει τα χάδια, τις λιχουδιές και το cat nip», σχολιάζει η Sinead. «Επιπλέον, αν σταματήσεις να τη χαϊδεύεις προτού είναι έτοιμη, θα σε αγγίξει με το πατουσάκι της. Ακόμα δεν θέλει να την παίρνουμε στα χέρια μας, όμως κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα προόδου!».

Παρακολούθησε τις περιπέτειες της Mami  και του Morty στο λογαριασμό τους στο Instagram.

Σχετικά θέματα

Ένα μικροσκοπικό αδέσποτο γατάκι που επιβίωσε από δύο επεμβάσεις στον εγκέφαλο

Ανακάλυψε την ιστορία της Tate, μιας μικροσκοπικής μαχήτριας με τεράστια θέληση…

Η αιώνια λιακάδα της διάσωσης ενός αδέσποτου 

Για το θαύμα της μεταμόρφωσης ενός εγκαταλειμμένου ζώου σε υγιές και…

Ένα λιπόσαρκο αδέσποτο μεταμορφώθηκε όταν βρήκε την αγάπη

Η ιστορία του Jumbo Slice και του αδερφού του επιβεβαιώνει ότι μια αγκαλιά, σε…

Διαβάζονται τώρα!

Ένα σπίτι γεμάτο τρίχες; 

Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να το έχεις πάντα και εύκολα στην τρίχα!

5 νιαουρίσματα και τι σημαίνουν

Αποκρυπτογράφησε το λεξιλόγιο της γάτας σου.

Έτσι καθαρίζεις αθόρυβα με τις τρίχες και τα αλλεργιογόνα

Η νέα ηλεκτρική σκούπα Philips Performer Silent λειτουργεί σε τόσο λίγα…

Γιατί σού τρίβεται η γάτα σου;

Μια ειδικός στη συμπεριφορά της αναλύει αυτή την τρυφερή συμπεριφορά.

Το ελληνικό νοσοκομείο που εφαρμόζει θεραπεία μέσω σκύλων

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει το Ψυχιατρικό Τμήμα του 424…