Αν δεις ένα γατάκι παγωμένο από το χιόνι, μην το προσπεράσεις…

Αυτή είναι η ιστορία της Nika, η οποία σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη στην ευσπλαχνία ενός περαστικού.

Πριν από ένα χρόνο, στις 3 Ιανουαρίου 2017, ένας άντρας με το όνομα Slava οδηγούσε σε έναν παγωμένο δρόμο όταν στην άκρη του εντόπισε μια τριχωτή αλλά παγωμένη μπαλίτσα.

Αμέσως συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα ζωάκι, οπότε σταμάτησε και πήγε να το περιμαζέψει, για να διαπιστώσει ότι επρόκειτο για μια γατούλα που καθόταν ακίνητη μέσα στο χιόνι, χωρίς να βγάζει τον παραμικρό ήχο. Ήταν όμως ακόμα ζωντανή.

«Έκανε πολύ κρύο, οπότε την τύλιξα σε μια πετσέτα και την πήρα μαζί μου στο αυτοκίνητο. Άναψα τη θέρμανση στο φουλ για να ξεπαγώσει η γούνα της», θυμάται σήμερα ο Slava. 

O άντρας πήγε το γατάκι στο πατρικό του, όπου του ετοίμασαν ένα ζεστό κρεβάτι με πολλές κουβέρτες, πλάι στο οποίο τοποθέτησαν ένα αναμμένο καλοριφέρ και μια λάμπα.

Το γατάκι ήταν τόσο χαρούμενο που επιτέλους βρίσκονταν στα ζεστά, ώστε αμέσως άρχισε να γουργουρίζει και να τρίβεται στο πρόσωπο των ανθρώπων που το είχαν σώσει.

Μετά από μια επίσκεψη στο κτηνίατρο, ο Slava διαπίστωσε ότι η Nika, όπως την ονόμασε, ήταν έξι μηνών. Αν εξαιρέσουμε ένα κρυοπάγημα που είχε υποστεί στην ουρά, η οποία χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί, κατά τα άλλα ήταν καλά στην υγεία της.

Η Nika υπέφερε την επέμβαση και τη νοσηλεία με μια μοναδική στωικότητα, σαν να ήξερε ότι το προσωπικό του κτηνιατρείου έκανε το καλύτερο που μπορούσε για εκείνη.

Σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα δραστήρια γατούλα (στην κεντρική φωτό, η Nika σήμερα), που λατρεύει το παιχνίδι και πλέον αποτελεί μόνιμο μέλος του νοικοκυριού του Slava.

Η ιστορία της είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν πρέπει να προσπερνάμε κανένα ζωάκι στο δρόμο που φαίνεται να χρειάζεται τη βοήθειά μας, ακόμα και αν μας φαίνεται ξεγραμμένο, γιατί ίσως καταφέρουμε να σώσουμε μια ζωή. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τα αδεσποτάκια!

frozen_cat2.jpgΗ Nika όπως ήταν όταν εντοπίστηκε.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News