Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση ενός αδέσποτου με ειδικές ανάγκες

Γνώρισε τον «διαφορετικό» Scooter, που είχε την τύχη να βρεθεί στα χέρια φιλόζωων…

Πριν από μερικούς μήνες, μια γυναίκα εντόπισε στην αυλή της ένα γατάκι με παραμορφωμένα μπροστινά πόδια, στραμμένα προς τα μέσα, που όπως ανακάλυψε αργότερα, ως εκ θαύματος είχε καταφέρει να επιβιώσει στο δρόμο αρκετά για να φτάσει σε ηλικία πέντε εβδομάδων.

Απευθύνθηκε στην αμερικανική φιλοζωική οργάνωση Here Kitty Kitty Rescue, που πήρε το γατάκι υπό την προστασία της.

Ο Scooter, όπως ονομάστηκε, εκτός από την παραμόρφωση των μπροστινών άκρων είχε και μια σοβαρή μόλυνση στο ένα μάτι ενώ υπέφερε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η παραμόρφωση των άκρων οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε γεννηθεί με ελαττωματικούς συνδέσμους και στα δύο μπροστινά πόδια του.

scooter1.jpgΟ Scooter όπως ήταν όταν διασώθηκε. 

Παρά την κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε, ο Scooter έδειξε από την αρχή μια απίστευτη διάθεση για ζωή, γουργουρίζοντας με όλη του τη δύναμη κάθε φορά που κάποιος τον έπαιρνε αγκαλιά και παίζοντας με τα παιχνίδια του στο σπίτι όπου βρήκε προσωρινή φιλοξενία.

Σταδιακά, με τη βοήθεια αντιβιώσεων, θεραπεύτηκε και από τη μόλυνση στο ματάκι και από τη λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ παράλληλα ξεκίνησε φυσιοθεραπεία ώστε τα ποδαράκια του να επανέλθουν στη φυσιολογική θέση τους.

Σήμερα εξακολουθεί να περπατάει λίγο παράξενα, αλλά είναι πλήρως λειτουργικός. Και, το κυριότερο; Απολαμβάνει την αγάπη των ανθρώπων που αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν μόνιμα, αλλά και τις αγκαλιές της μεγαλύτερης γάτας του σπιτιού, με την οποία πλέον κοιμάται παρέα!

scooter2.jpgΜε την καινούρια του οικογένεια.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News