Ο αδέσποτος γατούλης που υιοθετήθηκε από μια σχολική τάξη

Αυτή είναι η ιστορία του Tombi, ο οποίος άλλαξε τις ζωές των παιδιών που έγιναν οι «συμμαθητές» του.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα κεραμιδί γατάκι επισκέφτηκε ένα δημοτικό σχολείο της Σμύρνης, στην Τουρκία, και αποφάσισε να το κάνει σπίτι του.

Ο Tombi, όπως ονομάστηκε, πλησίασε αμέσως τους μαθητές και άρχισε να απολαμβάνει τα χάδια και τα παιχνίδια τους.

«Άρχισε να έρχεται στην τάξη μου και τα παιδιά απολάμβαναν την παρουσία του», σχολίασε σχετικά η δασκάλα της τρίτης δημοτικού, Ozlem Pınar Ivascu.

«Από τη στιγμή που μας επισκέφτηκε για πρώτη φορά, παρατήρησα μια αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών. Ήταν πιο προσεκτικά στο μάθημα και σταμάτησαν να πηγαινοέρχονται στη σχολική αίθουσα. Ανυπομονούσαν, επίσης, να επιστρέψουν στο σχολείο το επόμενο πρωί», πρόσθεσε η ίδια.

Δυστυχώς, ένας γονιός δυσαρεστήθηκε από την παρουσία του γάτου στη σχολική αίθουσα, έτσι η Ozlem και οι φίλοι της αποφάσισαν να του βρουν ένα σπίτι.

Τελικά ο γατούλης υιοθετήθηκε, αλλά δεν έδειχνε καθόλου ευχαριστημένος από αυτή την αλλαγή, και ιδιαίτερα από τη συμβίωσή του με την άλλη γάτα της οικογένειας. «Για τρεις μέρες, δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα. Έτσι, με το σύζυγό μου αποφασίσαμε να τον πάρουμε σπίτι μας», εξηγεί η Ozlem.

Στο μεταξύ, οι «συμμαθητές» του έκαναν ζωγραφιές και έγραφαν γράμματα για τον Tombi. Ήταν ξεκάθαρο ότι τον ήθελαν πάλι κοντά τους.

Η ιστορία του έκανε το γύρο των social media και έφτασε μέχρι τα αυτιά της διεύθυνσης του σχολείου. Ο δυσαρεστημένος γονιός άλλαξε γνώμη και έτσι, ο Tombi επέστρεψε ξανά στη σχολική αίθουσα.

Μόλις ξαναβρέθηκε στα θρανία, βρήκε πάλι τον παλιό, καλό εαυτό του.

«Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν που είχαν ξανά τον Tombi στην τάξη τους. Ο Tombi τα έχει μάθει να είναι πιο υπεύθυνα», σχολίασε η Ozlem. Μάλιστα, τον ακολούθησαν και στην επίσκεψή του στον κτηνίατρο, για να του συμπαρασταθούν σε μια εξέταση ρουτίνας.

«Με το σύζυγό μου αγαπάμε πολύ τα ζώα, έτσι ελπίζουμε η ιστορία του Tombi να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο απέναντι σε ζώα όπως αυτός. Ελπίζουμε όλο και περισσότεροι να καταλάβουν πόσο υπέροχα πλάσματα είναι», δήλωσε η Ozlem.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News