Βίντεο: Ένα τυφλό και κουφό γατάκι υιοθετήθηκε και μεταμορφώθηκε σε μια όμορφη γατούλα

Αυτή είναι η ιστορία της Votchy, που στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της.

Ένας άντρας, ο Zeyad K., βρήκε πριν από μερικούς μήνες ένα μικροσκοπικό γατάκι με κλειστά ματάκια στις σκάλες της πολυκατοικίας του. Άρχισε να το ταΐζει, αν και δεν μπορούσε να το φιλοξενήσει στο σπίτι του, όπου, εκείνη την περίοδο, ζούσε με ακόμα πέντε συγγενείς του.

Ενώ όμως μεγάλωνε η Votchy, όπως ονομάστηκε, δεν έλεγε να ανοίξει τα μάτια της και όπως ανακάλυψε ο Zeyad, ήταν εντελώς τυφλή.

Όταν ο άντρας χρειάστηκε να λείψει για λίγες μέρες από το σπίτι του, επιστρέφοντας βρήκε τη Votchy πετσί και κόκαλο να τον περιμένει στο κατώφλι. «Έδειχνε ακόμα πιο βρόμικη από πριν», θυμάται σήμερα ο Zeyad.

«Οι δικοί μου, αντικρίζοντας αυτό το θλιβερό θέαμα, πείστηκαν ότι ένα τυφλό, αδέσποτο γατάκι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μόνο του στο δρόμο και ότι έπρεπε να το πάρουμε στο σπίτι».

Καθώς η Votchy άρχισε να ανακτά δυνάμεις, ξεκίνησε να εξερευνεί το καινούριο της περιβάλλον, μυρίζοντας κάθε τετραγωνικό εκατοστό. Ο Zeyad την έκανε ένα μπάνιο και το χαριτωμένο τρίχρωμο γατάκι άρχισε να τρίβεται στα χέρια του, δείχνοντας την εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη του.

Ενώ όμως περνούσαν οι μέρες, ο Zeyad και οι δικοί του παρατήρησαν ότι η Votchy δεν ανταποκρινόταν σε ήχους. «Δεν έδειχνε να ξαφνιάζεται από οποιονδήποτε θόρυβο, ακόμα και όταν οι άλλες γάτες μου άρχιζαν αμέσως να τρέχουν όταν έβαζα σκούπα ή χρησιμοποιούσα το μίξερ», λέει ο Zeyad. 

Τελικά, η Votchy δεν ήταν μόνο τυφλή αλλά και κουφή. Σταδιακά όμως οι υπόλοιπες αισθήσεις της ενισχύθηκαν για να αναπληρώσουν το κενό.

Σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια όμορφη, τρίχρωμη γατούλα, τρομερά παιχνιδιάρα, που απολαμβάνει να κυνηγάει την ουρά της. Της αρέσει να εξερευνεί μόνη της το σπίτι, αλλά αν αντιληφθεί ότι υπάρχει κάποιος άλλος κοντά της, δεν χάνει ευκαιρία να διεκδικήσει παιχνίδια και αγκαλιές.

votchy750.jpg

Η Votchy σήμερα.

Η Votchy δεν ξέρει πώς είναι να έχεις όραση και ακοή, παρ’ όλα αυτά φαίνεται να απολαμβάνει τη ζωή εξίσου με τις άλλες γάτες του σπιτιού.

«Η απόφασή μου να την υιοθετήσω ήταν μια από τις καλύτερες της ζωής μου», καταλήγει ο Zeyad, ο πρωταγωνιστής μιας ακόμα ιστορίας όπου η διαφορετικότητα ενός ζώου δεν το εμπόδισε να βρει την αγάπη και ένα σταθερό σπίτι.

Δες τη Votchy εδώ να απολαμβάνει χάδια: 

{youtube}v4dBeUr_vqQ{/youtube}

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News