Φωτογραφίες: Αληθινές ιστορίες κοριτσιών που αγαπούν τις γάτες 

Το φωτογραφικό πρότζεκτ «Girls and their cats» μας συστήνει πάνω από 200 νεαρές γυναίκες, οι οποίες ανατρέπουν το στερεότυπο της crazy cat lady.

«Ο Bentley είναι ένας παιχνιδιάρικος τιγρούλης που ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Ακόμα και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, παραμένει εξίσου παιχνιδιάρης με την ημέρα που τον υιοθέτησα. Όλο το πρωί με ακολουθεί στο σπίτι νιαουρίζοντας. Στέκεται στα δύο ποδαράκια του και κάθε φορά που θέλει κάτι, μου απλώνει τις πατούσες του. Ξαπλώνει στην αγκαλιά μου και αποκοιμάται ανάσκελα στη λιακάδα».

Η παραπάνω μαρτυρία ανήκει στην Christina Nguyen (κεντρική φωτό). Είναι μια από τις εκατοντάδες νεαρές γυναίκες που φωτογράφισε η BriAnne Wills, φωτογράφος μόδας από το Μπρούκλιν, στο πλαίσιο του πρότζεκτ της «Girls and their cats». Μέσα από τα πορτρέτα του «Girls and their cats» η Wills μας συστήνει καθημερινές γυναίκες που αγαπούν τις γάτες, οι οποίες ανατρέπουν το στερεότυπο της «τρελής γατόφιλης» ή αλλιώς «crazy cat lady». Κορίτσια που θα μπορούσαν να είναι η κολλητή μας, ή που θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς οι ίδιες.

«Το στερεότυπο [της crazy cat lady] δεν αντιπροσωπεύει καμία από τις γατόφιλες που γνωρίζω προσωπικά: όλες τους ανεξάρτητες, cool γυναίκες καριέρας, που αγαπούν αληθινά τις γάτες τους», σχολίασε σχετικά η φωτογράφος στην Guardian, προσθέτοντας: «Επιπλέον, κάθε χρόνο θανατώνονται πάνω από ένα εκατομμύριο γάτες και αν οι γυναίκες (αλλά και οι άντρες) φοβούνται να υιοθετήσουν εξαιτίας των αρνητικών στερεοτύπων, αυτά σίγουρα βλάπτουν μακροπρόθεσμα και τις γάτες». 

«Ο Bentley με βοηθάει να εξερευνήσω την προστατευτική πλευρά μου. Το ξέρω ότι το να έχεις γάτα δεν πλησιάζει στο να έχεις ένα παιδί, αλλά φροντίζοντας ένα οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα, ακόμα και αν είναι γάτα, σχηματίζω μια εικόνα του πώς είναι περίπου να είσαι μαμά», συνεχίζει η Nguyen, μια από τις αληθινές ηρωίδες της Wills.

Περισσότερα για το πρότζεκτ θα βρεις στο girlsandtheircats.com

Δες μερικές από τις φωτογραφίες του παρακάτω:

Beth_Ryan.jpg

H Beth Ryan έχει τρεις γάτες. 

Catherine_Willett.jpg

Η Catherine Willett έχει μία γάτα.

ellen_rose.jpg

Η Ellen Rose έχει μία γάτα.

Marissa_Baca.jpg

 Η Marissa Baca έχει τρεις γάτες.

 Nomi_Leasure.jpg

Η Nomi Leasure έχει δύο γάτες. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News