Βίντεο: Λίγες εβδομάδες μετά τον βασανισμό της στην Καρδίτσα, εμπιστεύεται ξανά τους ανθρώπους

Παρακολούθησε την Angel, τη γατούλα που πρόσφατα υπέστη φρικτά βασανιστήρια, να αναρρώνει απολαμβάνοντας τα χάδια με όλη της την καρδιά.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Πιθανότατα θα γνωρίζεις την ιστορία της Angel, που εντοπίστηκε πριν από λίγο καιρό από εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου «Διασώζω» παγιδευμένη σε κλουβί, στην αυλή μιας μονοκατοικίας, με ένα καμάκι ψαρέματος να διαπερνάει την κοιλιά της από άκρη σε άκρη, φρικτά βασανισμένη να περιμένει το θάνατό της.

Η δυσάρεστη εξέλιξη της ιστορίας ήταν ότι ο βασανιστής της τη γλίτωσε φτηνά, μόλις με ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή μόλις 5.000 ευρώ, με ελαφρυντικό τον «πρότερο έντιμο βίο» κατά το δικαστήριο.

Η πολύ ευχάριστη εξέλιξη, όμως, αφορά το ίδιο το γατάκι, ηλικίας 4 ετών. Αφού χειρουργήθηκε και ανακαλύφθηκε ότι παρά το διαμπερές τραύμα δεν υπέστη βλάβες σε ζωτικά όργανα, σήμερα όχι μόνο αναρρώνει αλλά επιπλέον έχει ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους, απολαμβάνοντας τα χάδια τους με όλη της την ψυχή.

Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, ο ΜΚΟ SCARS - Second Chance Animal Rescue Society, Greece ανέβασε αυτό το συγκινητικό βίντεο στο Facebook, με το παρακάτω μήνυμα:

«Οι καρδίες μας έκλαψαν από τις άσχημες εικόνες... οι καρδιές μας έκλαψαν όταν ελευθερώθηκε και αργότερα όταν νοσηλεύτηκε. Και πιστέψαμε πως οι καρδιές μας θα συνέχιζαν να κλαίνε κάθε φορά που θα τη βλέπουμε καθώς αυτές οι άσχημες εικόνες του τόσο κοντινού παρελθόντος θα υπερνικούσαν το παρόν.

Και κοιτάζουμε στα μάτια της περιμένοντας να δούμε την οργή. Και πλησιάζουμε τα χέρια μας περιμένοντας την άμυνα. Και θέλουμε να της φωνάξουμε "εκδικήσου μας για τα χέρια που σε πλήγωσαν". Και σε αντίθεση με το αναμενόμενο, εκείνη αφήνεται στα χάδια μας. Και εξοργιζόμαστε που εκείνη είναι τόσο ήρεμη.

Εξοργιζόμαστε που αφήνεται και εμπιστεύεται. Και λίγο μετά, ηρεμούμε. Εκείνη μας ηρεμεί και μας θυμίζει για άλλη μια φορά πως τα ζώα δεν αξίζουν τον άνθρωπο. Και εκείνη συνεχίζει να μας ηρεμεί και να μας θεραπεύει την οργή.

Ίσως περάσει καιρός που θα την κοιτάμε και άσχημες εικόνες θα έρχονται στο μυαλό μας. Όμως δεν ανησυχούμε γιατί εκείνη είναι αυτή που θα μας θεραπεύσει την οργή και θα κάνει τις καρδίες μας να χαμογελάσουν ξανά. Όσο κι αν θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο...

Κατευθείαν από την Καρδίτσα και κατευθείαν στις καρδιές όλων μας, καλώς ήρθες Άγγελε μας. Ευχαριστούμε θερμά το φιλοζωικό σωματείο "Διασώζω" Καρδίτσας που αγωνίστηκε για αυτό το πλάσμα».

Παρακολούθησε κι εσύ την Angel να δίνει μαθήματα ζωής και καλοσύνης. Ας ελπίσουμε αυτό το υπέροχο ζωάκι να βρει σύντομα ένα σπίτι.

Σχετικά θέματα

Breaking Bad: Ο γάτος που ανήκει σε αστυνομικό αλλά έχει κατακλέψει τη γειτονιά

Εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Tigger φέρνει καθημερινά καινούρια λάφυρα στον…

Το μικροσκοπικό γατάκι με την τεράστια θέληση για ζωή

Γνώρισε την BooBoo, που από τη στιγμή που διασώθηκε, σε μέγεθος τσέπης, κέρδισε…

Βίντεο: Το καταφύγιο στην Κόστα Ρίκα όπου ζουν πάνω από 1.200 σκυλιά

Με το σλόγκαν «κάθε ημίαιμο είναι μια μοναδική ράτσα», το Territorio de…

Διαβάζονται τώρα!

Πώς θα φτιάξεις τοστάκια σε σχήμα γάτας

Το τέλειο σνακ για μια συνάντηση με τους crazy cat φίλους σου.

Γιατί πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά το πένθος για το θάνατο ενός κατοικίδιου

Είναι σαν να χάνουμε έναν αγαπημένο μας άνθρωπο, αλλά χωρίς την ανάλογη…

Breaking Bad: Ο γάτος που ανήκει σε αστυνομικό αλλά έχει κατακλέψει τη γειτονιά

Εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Tigger φέρνει καθημερινά καινούρια λάφυρα στον…

5 συμβουλές για να εξελιχθεί ομαλά το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σκύλους

Κανονίζεις playdate για το τετράποδό σου; Ακολούθησε τα παρακάτω tips για…

7 λόγοι που η γάτα σου έγινε ξαφνικά επιθετική

Τι μπορεί να φταίει και πώς θα αντιμετωπίσεις κάθε περίπτωση;

Το μικροσκοπικό γατάκι με την τεράστια θέληση για ζωή

Γνώρισε την BooBoo, που από τη στιγμή που διασώθηκε, σε μέγεθος τσέπης, κέρδισε…