Το μικροσκοπικό γατάκι με την τεράστια θέληση για ζωή

Γνώρισε την BooBoo, που από τη στιγμή που διασώθηκε, σε μέγεθος τσέπης, κέρδισε τους πάντες με την τρυφερότητα αλλά και τη δύναμή της.

Πριν από λίγο καιρό ένα μικροσκοπικό γατάκι μεταφέρθηκε στο Kitty Kottage, ένα φιλοζωικό καταφύγιο στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Έμοιαζε τεσσάρων εβδομάδων, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να ήταν μεγαλύτερο, γιατί όταν διασώθηκε βρισκόταν στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.

Η BooBoo, όπως επρόκειτο να ονομαστεί, ήταν ορφανή από μαμά και ζύγιζε μόλις 170 γραμμάρια. Υπέφερε από μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού (κάτι σύνηθες στα αδέσποτα γατάκια που για διάφορους λόγους αναγκάζονται να απογαλακτιστούν νωρίς με αποτέλεσμα να στερηθούν τα μητρικά αντισώματα), αλλά από την πρώτη στιγμή ζητούσε φαγητό νιαουρίζοντας δυνατά.

tinnykitty1.jpg 

Εκτός όμως από όρεξη για φαγητό, είχε και απίστευτη όρεξη για χάδια και αγκαλιές. Αυτή την περίοδο, που φιλοξενείται προσωρινά στο καταφύγιο, επιζητά διαρκώς την προσοχή των εθελοντών, που αναλαμβάνουν με… βάρδιες να την κουβαλούν στην αγκαλιά τους ή ακόμα και μέσα στην τσέπη τους.

tinnykitty2.jpg 

Μόλις κάποιος πάει να χαϊδέψει την BooBoo, εκείνη αμέσως γυρίζει τούμπα και αρχίζει ένα γουργουρητό πολλών ντεσιμπέλ. Όμως το γατάκι έχει πιάσει φιλίες όχι μόνο με ανθρώπους αλλά και με ένα χάσκι που ανήκει σε κάποια από τις εθελόντριες του καταφυγίου, την σκυλίτσα Ghost, με την οποία κοιμάται παρέα. 

tinnykitty3.jpg 

«Η BooBoo έχει απίστευτη θέληση. Μας την έφεραν μόνη και μικροσκοπική – πρέπει να ήταν πολύ τρομαγμένη, αλλά γρήγορα βρήκε τους ρυθμούς της. Είναι πολύ γενναία, αν και μικρή στο μέγεθος, ούτε στο ελάχιστο ντροπαλή ή συγκρατημένη!», σχολιάζει μια εθελόντρια του καταφυγίου.

Παρακολούθησε τις περιπέτειές της εδώ.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News