Μια ακρωτηριασμένη γυναίκα έγινε αχώριστη με μια τρίποδη σκυλίτσα

Η ιστορία της Maja και της Rosie είναι γεμάτη τρυφερότητα και αισιοδοξία.

Όταν έχεις ένα κοινό με το κατοικίδιό σου, ίσως είναι ευκολότερο να χτίσεις μαζί του μια βαθιά συναισθηματική σχέση. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη συγκινητική ιστορία της Maja και της Rosie.

Η Maja είναι μια γυναίκα από τη Βοσνία που σε ηλικία 16 ετών, στη διάρκεια μιας βόλτας με την παρέα της, έχασε το πόδι της από έκρηξη χειροβομβίδας. Κανένας άλλος από τους φίλους της δεν επέζησε. Μάλιστα, «λόγω μιας μόλυνσης και της απουσίας ιατρικών προμηθειών», όπως θυμάται σήμερα η ίδια, «έπρεπε να γίνει ακρωτηριασμός χωρίς αναισθητικό».

Η Maja μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για θεραπεία, όπου υποβλήθηκε σε περισσότερες από 100 χειρουργικές επεμβάσεις. Μετά από όλα αυτά, διόλου παράξενα, άρχισε να υποφέρει από μετατραυματικό στρες, με συνεχείς κρίσεις πανικού και νυχτερινούς εφιάλτες μέσα από τους οποίους ζούσε ξανά και ξανά, σε σχεδόν καθημερινή βάση, την τρομερή σκηνή του ατυχήματός της. «Αυτό με άφησε ανίκανη, σε κάποιες περιπτώσεις, να λειτουργήσω στην καθημερινότητά μου».

Όλα άρχισαν να αλλάζουν όταν η Maja γνώρισε την τρίποδη Rosie. Όταν αυτή η σκυλίτσα ήταν λίγων εβδομάδων, έσπασε το πόδι της και παρά τις πολλαπλές επεμβάσεις και τις επισκέψεις σε κτηνιάτρους, η μόλυνση προχώρησε και έπρεπε να ακρωτηριαστεί.

Τελικά η Rosie βρέθηκε στην κλινική Hanger Clinic για να της τοποθετηθεί ένα τεχνητό μέλος, όπου συνάντησε για πρώτη φορά τη Maja, η οποία ήταν εκεί για τον ίδιο λόγο. «Την υιοθέτησα μέσα σε λίγες μέρες και από τότε είμαστε αχώριστες», λέει σήμερα η Maja.

Ουσιαστικά, συμπληρώνουν η μία την άλλη. Η Maja βοηθάει τη Rosie να συνηθίσει το προσθετικό μέλος της, ενώ η Rosie, χάρη στην ειδική εκπαίδευσή της, στηρίζει τη Μaja στον αγώνα της ενάντια στο μετατραυματικό στρες.

Κάθε φορά που η Maja ζει ένα νυχτερινό εφιάλτη, η Rosie, που έχει μάθει να αναγνωρίζει τα σημάδια, την ξυπνάει προτού κλικαμωθεί σε κρίση πανικού. «Μου προσφέρει την παρηγοριά και την ηρεμία που νόμιζα ότι είχα χάσει για πάντα», σχολιάζει σήμερα η Maja για την τρίποδη φίλη της. «Ανέκτησα την ικανότητά μου να ζω “φυσιολογικά”. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν».

Πλέον η Rosie και η Maja επισκέπτονται γηροκομεία και σχολεία, δίνοντας δύναμη μέσα από το παράδειγμά τους. «Θέλουμε να δείξουμε στους άλλους ότι τα εμπόδια βρίσκονται μόνο στο μυαλό μας. […] Η μοναδική φιλία μας υπερβαίνει τη σχέση ανθρώπου-σκύλου και γίνεται ένα δίδαγμα τόσο για εμάς όσο και για τους τριχωτούς φίλους μας. Μεταφέρουμε μηνύματα υποστήριξης, αγάπης και ελπίδας», καταλήγει η Maja. 

Ακολούθησέ τις στο λογαριασμό @majaandrosie στο Instagram.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News