«Πακέτο» μαζί με το καινούριο σπίτι πήγαινε και η φροντίδα ενός αδέσποτου γατούλη

Μια οικογένεια που μετακόμισε πρόσφατα βρήκε στην αυλή του νέου σπιτιού έναν κεραμιδί γάτο που ζούσε εκεί για πάνω από μία δεκαετία.

Όταν μια γυναίκα, η Miranda, μετακόμισε σε καινούριο σπίτι με την οικογένειά της, ανακάλυψε ότι στην αυλή του ζούσε μια αδέσποτη γάτα. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του σπιτιού, μάλιστα, είχαν αφήσει στους νέους ενοίκους ένα σημείωμα όπου τους εξηγούσαν ότι ο κεραμιδί εκείνος γατούλης είχε γεννηθεί εκεί πριν από 12 χρόνια και πως έκτοτε τον φρόντιζαν.

«Έχει ένα τραυματισμένο πόδι και δεν θα σας αφήσει να τον πλησιάσετε. Τον ταΐζουμε δύο φορές τη μέρα εδώ και χρόνια», έγραφαν συμπληρώνοντας: «Του βάλαμε ένα σπιτάκι για το χειμώνα και τις βροχερές μέρες, που τοποθετήσαμε μπροστά στον τοίχο της αυλής».

Η Miranda και η οικογένειά της μέχρι να τελειώσουν το σημείωμα παρατήρησαν ότι ο περίφημος γάτος ήδη στεκόταν πίσω από την τζαμαρία της μπαλκονόπορτας και τους κοιτούσε. 

«Του δώσαμε φαγητό και νερό. Ήταν επιφυλακτικός αλλά νομίζω ότι κατάλαβε ότι δεν αποτελούσαμε απειλή» θυμάται σήμερα η Miranda. Τον ονόμασαν Razum Dar ή, εν συντομία, Raz.

Η Miranda και η οικογένειά της είναι φιλόζωοι: ήδη έχουν πέντε ακόμα γάτες, που ζουν μέσα στο σπίτι. «Υποθέτω λοιπόν ότι πλέον έχουμε έξι γάτες» σχολίασε η ίδια.

Μάλιστα, σταδιακά ο Raz άρχισε να εξοικειώνεται με τους νέους του συγκατοίκους. Πλέον δεν απομακρύνεται όταν βγαίνουν στην αυλή να τον ταΐσουν και τους νιαουρίζει για να του βάλουν φαγητό.

Ο κεραμιδί γατούλης στάθηκε τυχερός, γιατί η καινούρια του οικογένεια δεσμεύτηκε να του παρέχει όχι μόνο φαγητό, αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλεια και αγάπη. Ελπίζοντας μάλιστα ότι κάποια μέρα θα τους έχει εμπιστευτεί τόσο, ώστε να μπορούν να ζήσουν όλοι μαζί κάτω από την ίδια στέγη.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News