Ένα λιπόσαρκο αδέσποτο μεταμορφώθηκε όταν βρήκε την αγάπη

Η ιστορία του Jumbo Slice και του αδερφού του επιβεβαιώνει ότι μια αγκαλιά, σε συνδυασμό βέβαια με την κατάλληλη φροντίδα, είναι το καλύτερο γιατρικό.

Πριν από λίγες εβδομάδες μια γυναίκα, η Hannah Shaw, δημιουργός της φιλοζωικής οργάνωσης Orphan Kitten Club, ανέλαβε να φροντίσει δύο αδέσποτα αδερφάκια που ήταν κυριολεκτικά πετσί και κόκαλο. Στις επτά εβδομάδες ζωής είχαν το μισό από το φυσιολογικό βάρος της ηλικίας τους.

Οι Jumbo Slice και Deep Dish, όπως ονομάστηκαν, φιλοξενούνταν μέχρι τότε σε ένα καταφύγιο όπου μετά βίας έτρωγαν. Ο Jumbo, ο μικρότερος σε μέγεθος, ζύγιζε τότε μόλις 320 γραμμάρια. Ήταν μάλιστα η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς υπέφερε από πνευμονία και από μια ανωμαλία στον οισοφάγο.

H θεραπεία που ξεκίνησε η Hannah για τον Jumbo συνδύαζε, πέρα από τα φάρμακα και τις εισπνοές, αγάπη και αγκαλιές, που ο μικρός έδειχνε να απολαμβάνει ιδιαίτερα.

Πράγματι, τα αδερφάκια μόλις μετακόμισαν στο καινούριο τους προσωρινό έστω σπίτι άρχισαν αμέσως να τρώνε καλύτερα. Σύντομα πήραν βάρος και τα δυο τους, ακόμα και ο Jumbo, που μέσα σε μία μόλις εβδομάδα από τα 320 γραμμάρια έφτασε στα 476 γραμμάρια, σημειώνοντας τεράστια βελτίωση.

Φυσικά έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους και εξακολουθούν να χρειάζονται μια οικογένεια, αλλά ήδη, με την όρεξή τους για φαγητό και ζωή, γεμίζουν αισιοδοξία τους φροντιστές τους. Τελικά η αγάπη, όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μπορεί να κάνει θαύματα.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News