Βίντεο: Πέθανε ο «Χάτσικο» της Κρήτης

Η συγκλονιστική ιστορία του σκυλάκου που περίμενε επί οκτώ χρόνια το αφεντικό του να γυρίσει.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Πριν από οκτώ χρόνια, στην Κρήτη, ένας σκυλάκος πήγε για τελευταία φορά με το αφεντικό του στο σουπερμάρκετ και τον περίμενε στην είσοδο, δεμένος, να βγει έξω για να επιστρέψουν στο σπίτι.

Όμως το αφεντικό του έπαθε ανακοπή μέσα στο κατάστημα και τον έβγαλαν με φορείο από την πίσω πόρτα, με αποτέλεσμα το πιστό του τετράποδο να μην το ξαναδεί ούτε ζωντανό ούτε νεκρό.

Από τότε και για τα επόμενα οκτώ χρόνια ο «Χάτσικο» της Κρήτης, όπως ονομάστηκε από την ομώνυμη ταινία με τον Ρίτσαρντ Γκιρ (όπου ένας σκύλος επί δέκα χρόνια περιμένει μάταια το νεκρό αφεντικό του να επιστρέψει), συνέχισε να γυρίζει καθημερινά στο ίδιο σουπερμάρκετ στην περιοχή των Πατελλών, χωρίς να χάσει ποτέ την ελπίδα του ότι θα ξαναέβλεπε το αφεντικό του να βγαίνει από την είσοδο.

Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να του βάζουν φαγητό και νερό, αλλά ο «Χάτσικο» δεν άλλαξε ποτέ το καθημερινό του πρόγραμμα.

Σταδιακά, σύμφωνα με το neakriti.gr, ο σκυλάκος γέρασε και η υγεία του επιβαρύνθηκε. «Οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει» σχολίασε ο Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στα παράσιτα που είχαν «τσακίσει» το σκυλί.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», είπε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν την συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού.

«Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σουπερμάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε ως εξής: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».

Σήμερα ένα κυπελάκι με λίγο νερό έχει απομείνει στο σημείο όπου ο Χάτσικο περίμενε το αφεντικό του, και η ανάμνησή του, να μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε να διδαχθούμε πολλά από την άνευ όρων αγάπη και αφοσίωση των τετράποδων φίλων μας.

Παρακολούθησε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ στο Κρήτη TV:

Διαβάζονται τώρα!

Ένα σπίτι γεμάτο τρίχες; 

Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να το έχεις πάντα και εύκολα στην τρίχα!

Πόσο πρέπει να πέσει η θερμοκρασία για να κρυώνει ο σκύλος μου;

Μια κτηνίατρος απαντά, για να τον προστατεύσεις κατάλληλα τις μέρες που…

Το τυφλό σκυλί που υιοθετήθηκε μαζί με το σκύλο οδηγό του

Ενάντια στα προγνωστικά, θα συνεχίσουν να είναι μαζί.

Γιατί να υιοθετήσεις μια μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα

Η αρθρογράφος του Catster, Kellie B. Gormly, εξηγεί γιατί στηρίζει ιδιαίτερα…