Βίντεο: Πέθανε ο «Χάτσικο» της Κρήτης

Η συγκλονιστική ιστορία του σκυλάκου που περίμενε επί οκτώ χρόνια το αφεντικό του να γυρίσει.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Πριν από οκτώ χρόνια, στην Κρήτη, ένας σκυλάκος πήγε για τελευταία φορά με το αφεντικό του στο σουπερμάρκετ και τον περίμενε στην είσοδο, δεμένος, να βγει έξω για να επιστρέψουν στο σπίτι.

Όμως το αφεντικό του έπαθε ανακοπή μέσα στο κατάστημα και τον έβγαλαν με φορείο από την πίσω πόρτα, με αποτέλεσμα το πιστό του τετράποδο να μην το ξαναδεί ούτε ζωντανό ούτε νεκρό.

Από τότε και για τα επόμενα οκτώ χρόνια ο «Χάτσικο» της Κρήτης, όπως ονομάστηκε από την ομώνυμη ταινία με τον Ρίτσαρντ Γκιρ (όπου ένας σκύλος επί δέκα χρόνια περιμένει μάταια το νεκρό αφεντικό του να επιστρέψει), συνέχισε να γυρίζει καθημερινά στο ίδιο σουπερμάρκετ στην περιοχή των Πατελλών, χωρίς να χάσει ποτέ την ελπίδα του ότι θα ξαναέβλεπε το αφεντικό του να βγαίνει από την είσοδο.

Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να του βάζουν φαγητό και νερό, αλλά ο «Χάτσικο» δεν άλλαξε ποτέ το καθημερινό του πρόγραμμα.

Σταδιακά, σύμφωνα με το neakriti.gr, ο σκυλάκος γέρασε και η υγεία του επιβαρύνθηκε. «Οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει» σχολίασε ο Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στα παράσιτα που είχαν «τσακίσει» το σκυλί.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», είπε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν την συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού.

«Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σουπερμάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε ως εξής: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».

Σήμερα ένα κυπελάκι με λίγο νερό έχει απομείνει στο σημείο όπου ο Χάτσικο περίμενε το αφεντικό του, και η ανάμνησή του, να μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε να διδαχθούμε πολλά από την άνευ όρων αγάπη και αφοσίωση των τετράποδων φίλων μας.

Παρακολούθησε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ στο Κρήτη TV:

Διαβάζονται τώρα!

9 πράγματα που η γάτα σου θα ήθελε να ξέρεις

Και θα στα έλεγε αν μπορούσε να μιλήσει ή αν εσύ καταλάβαινες «γατίσια»!

Το «ένοχο» βλέμμα του σκύλου στην πραγματικότητα εκφράζει κάτι άλλο

Τι σημαίνει αυτή η έκφραση που παίρνει το τετράποδό σου κάθε φορά που κάνει μια…

Τι φαγητό μπορώ να μαγειρέψω στη γάτα μου;

Ό,τι τρώμε εμείς δεν είναι απαραίτητα καλό και για τη γάτα.

Τι να κάνεις αν ο σκύλος σου είναι υπερβολικά επιλεκτικός στο φαγητό του

Σνομπάρει και τα πιο γκουρμέ γεύματά σου; Έτσι θα αλλάξεις τις διατροφικές…

Γιατί οι γάτες κάνουν μπάνιο τόσο συχνά;

Η καθαριότητα είναι γι' αυτές κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου...