Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την ξηρά τροφή γάτας και σκύλου

Ένα θέμα που απασχολεί συχνά ιδιοκτήτες κατοικιών και πολλές φορές γίνεται και συζήτηση γύρω από αυτό, είναι η τροφή. 

Ποια τροφή είναι καλύτερη για τον τετράποδο φίλο μας, ξηρά ή υγρή; Ποιο brand να εμπιστευτώ; Γιατί να επιλέξω ξηρά έναντι υγρής τροφής ή και το αντίστροφο; Πώς θα δημιουργήσω μια ισορροπημένη διατροφή σύμφωνα με την ηλικία και τον τρόπο ζωής του κατοικίδιου μου;

Κατανοούμε όλες αυτές τις ανησυχίες, καθώς η τροφή είναι αρκετά σημαντική για την υγεία και τη γενικότερη ευεξία των κατοικιδίων.

Με τη βοήθεια του Petclick θα δούμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, είτε είναι νέοι, είτε έμπειροι, γύρω από την ξηρά τροφή γάτας και σκύλου.

Ποια είναι τα οφέλη της ξηράς τροφής για σκύλους και γάτες;

Η ξηρά τροφή προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους τετράποδους φίλους μας, αλλά και στους ιδιοκτήτες τους, κάνοντας την μια δημοφιλή επιλογή για τη διατροφή των κατοικίδιων. Μερικά από τα οφέλη αυτά είναι:

  • Διατροφική ισορροπία: Πολλές ξηρές τροφές είναι ειδικά σχεδιασμένες για να παρέχουν μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή για σκύλους και γάτες. Περιέχουν τα κατάλληλα επίπεδα των βασικών θρεπτικών συστατικών, ώστε το ζωάκι σας να πάρει ό,τι χρειάζεται.
  • Στοματική υγιεινή: Η ξηρά τροφή μπορεί να ενισχύει στην υγεία των δοντιών των μικρών σας φίλων, απομακρύνοντας την πλάκα. Έτσι, βελτιώνεται γενικότερα η στοματική υγιεινή τους.
  • Χαρακτηριστικά για κάθε ανάγκη: Η ξηρά τροφή διατίθεται σε διάφορες φόρμουλες και ποικιλίες, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε ζώου, ανάλογα το βάρος την ηλικία κ.λπ.
  • Εύκολη μεταφορά και δοσολογία: Η ξηρά τροφή για γάτες και σκύλους αποθηκεύεται και μεταφέρεται εξαιρετικά εύκολα, καθιστώντας την ιδανική για ταξίδια. Επίσης είναι εύκολο να μετρηθεί, διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητα κάθε ιδιοκτήτη.

ACANA ADULT LARGE BREED 17KG

Πόσο συχνά και πόσο πρέπει να τρέφω το σκύλο ή τη γάτα μου με ξηρά τροφή;

Η συχνότητα και η ποσότητα της ξηρής τροφής που πρέπει να δίνετε στον σκύλο ή τη γάτα σας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος, το βάρος, η ηλικία, ο τρόπος ζωής αλλά και η γενικότερη υγεία τους.

ORIJEN CAT ORIGINAL 5.4KG

Πάντα θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρο, καθώς εκείνος γνωρίζει τις ανάγκες του κατοικίδιου σας και μπορεί να καθορίσει τα θρεπτικά και απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται και με ποια συχνότητα. Επίσης, μπορεί να σας δώσει ακριβείς οδηγίες σχετικά με την ποσότητα ανάλογα με το βάρος και την ηλικία του μικρού σας φίλου.

Έπειτα, κάθε ιδιοκτήτης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται το κατοικίδιό του, αν είναι υπέρβαρο ή αδύνατο, κάθε πότε του αρέσει να τρώει αλλά και ποια είναι τα αγαπημένα του συστατικά.

AMBROSIA GF DOG ADULT CHICKEN &FRESH SALMON 12Kg

Μπορεί η ξηρά τροφή να καλύψει όλες τις διατροφικές ανάγκες του κατοικίδιου μου;

Η ξηρά τροφή μπορεί να καλύψει τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις διατροφικές ανάγκες του μικρού σας φίλου, εφόσον επιλέγεται σωστά και είναι ποιοτική. Οι περισσότερες ξηρές τροφές για κατοικίδια έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή, περιέχοντας τα απαραίτητα συστατικά όπως πρωτεΐνες, λιπαρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες, μέταλλα και ίνες.

NATUREA NATURALS CAT&KITTEN CHICKEN 7KG

Καλό είναι πριν την αγορά, να λάβετε υπόψη την ποιότητα της τροφής. Να επιλέγετε πάντα τροφές που είναι κατασκευασμένες από συστατικά υψηλής ποιότητας και δεν περιέχουν συντηρητικά.

Πώς μπορώ να επιλέξω την κατάλληλη ξηρά τροφή για το σκύλο ή τη γάτα μου;

Οι επιλογές της αγοράς σε ξηρά τροφή για γάτα και σκύλους είναι άφθονες, για το λόγο του ότι κάθε κατοικίδιο έχει και διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, τα μικρά ζωάκια, χρειάζονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν σωστά.

Τα ενήλικα ζώα από την άλλη, χρειάζονται τροφές με χαμηλότερα λιπαρά, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στη διατροφή τους.

WELLNESS CORE ACTIVE LIFE ALL BREEDS ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 10KG

Με λίγα λόγια, μπορείτε να επιλέξετε την τροφή που πραγματικά αρέσει στο κατοικίδιό σας, αλλά ταυτόχρονα θα καλύπτει και τις ειδικές ανάγκες του, αν υπάρχουν.

Δώστε προσοχή στις αλλεργίες ή τις ευαισθησίες που μπορεί να έχει σε κάποια συστατικά, ώστε να επιλέξετε σωστά. Επίσης, αν το κατοικίδιό σας έχει κάποια πάθηση, θα πρέπει να επιλέξετε ξηρά τροφή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

ACANA CAT INDOOR ENTREE 1.8KG

Τέλος, καλό είναι να επιλέγετε τροφές που δεν περιέχουν τεχνητά συντηρητικά και χρωστικές, ώστε να αποφύγετε πιθανές αλλεργίες και λοιπά προβλήματα υγείας.

Ίσως ο πιο πολύτιμος σύμβουλος για την επιλογή της κατάλληλης τροφής, να είναι το ίδιο το κατοικίδιο. Παρατηρήστε τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις του. Επίσης, δείτε αν υπάρχουν σημάδια αλλαγής, όπως περισσότερη ενέργεια, καλή πέψη και άλλα. Αν παρατηρήσετε αρνητικές αλλαγές, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας.

Ευχαριστούμε το Petclick για τις απαντήσεις! Μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω προϊόντα εδώ:

Για περισσότερες επιλογές, μπορείτε να επισκεφθείτε το e-shop.

 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News