4+1 χρήσιμες συμβουλές για να διαλέξετε την κατάλληλη ξηρά τροφή σκύλου και γάτας

Η επιλογή της κατάλληλης ξηράς τροφής σκύλου ή γάτας αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας ιδιοκτήτης κατοικίδιου.

Η ξηρά τροφή - όπως και οποιαδήποτε τροφή - είναι σημαντικό να είναι υψηλής ποιότητας και να περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ένα ζωάκι για να είναι υγιές αλλά και χαρούμενο.

Ξηρά τροφή σκύλου και γάτας: Επιλέγοντας την κατάλληλη

Η ξηρά τροφή σκύλου και γάτας μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσει την ποιότητα του τριχώματος, να παρατείνει τη ζωή και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διάφορων ασθενειών.

Με τη βοήθεια του Petshop88 θα δούμε 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε την κατάλληλη ξηρά τροφή για το κατοικίδιό σας.

Ισορροπημένη διατροφή

Η ιδανική ξηρά τροφή πρέπει να περιέχει μια ισορροπημένη αναλογία πρωτεϊνών, λιπαρών, υδατανθράκων, βιταμινών και μετάλλων. Επιλέξτε τροφές που περιέχουν και φυτικά συστατικά όπως λαχανικά και δημητριακά, καθώς αυτά παρέχουν τις απαραίτητες ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Farmina Team Breeder Top 20kg

Οι ίνες είναι σημαντικές για την υγιή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία των μικρών σας φίλων από διάφορες ασθένειες.

Δώστε σημασία στη σύνθεση των συστατικών

Είναι σημαντικό πριν προβείτε σε αγορά οποιασδήποτε τροφής, να διαβάσετε προσεκτικά τη λίστα συστατικών. Μια καλή ξηρά τροφή πρέπει να έχει ως βασικό συστατικό ποιοτική πηγή πρωτεΐνης, όπως κοτόπουλο, αρνί ή ψάρι.

Farmina Matisse για Στειρωμένες Γάτες 10 kg

Πείτε όχι στα πρόσθετα και συντηρητικά

Δεν είναι λίγες οι τροφές που περιέχουν πρόσθετα, τεχνητές χρωστικές ή συντηρητικά που δεν προσφέρουν κάτι στους αγαπημένους φίλους. Ίσα ίσα, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και άλλα προβλήματα υγείας. Προτιμήστε καλύτερα τροφές με φυσικά συντηρητικά.

Laky Prolife Adult 15kg

Τι ανάγκες έχει ο μικρός σας φίλος;

Κάθε ζωάκι έχει μοναδικές διατροφικές ανάγκες οι οποίες αλλάζουν και εξαρτώνται από την ηλικία, το βάρος, την ενέργεια, τις δραστηριότητες αλλά και την υφιστάμενη υγεία του.

Brekkies Cat Special Urinary Care 20kg

Για να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει σωστά, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Εκείνος, ως ειδικός, γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες που έχει το ζωάκι σας και μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά.

Επιλέξτε αξιόπιστα brands

Η ποιότητα της τροφής είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Επιλέξτε brands που δίνουν προσοχή στα συστατικά και προσφέρουν τροφές που πληρούν τις διατροφικές ανάγκες των μικρών μας φίλων, με υλικά υψηλής ποιότητας.

Οι τριχωτοί μας φίλοι αξίζουν τα καλύτερα!

Τι χρειάζεται λοιπόν για να επιλέξετε τη σωστή ξηρά τροφή για γάτες και σκύλους; Προσοχή και ενημέρωση. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και επενδύστε σε προϊόντα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πιστών σας φίλων!

Τα παραπάνω προϊόντα είναι διαθέσιμα στη συλλογή του Petshop88 και μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News