Πώς να κοινωνικοποιήσετε ένα γατάκι με νέους ανθρώπους

Πώς να φέρετε σε επαφή τους άλλους με το γατάκι σας

Εδώ θα χρειαστεί να κάνετε μια παύση. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να συστήνετε το νέο σας γατάκι σε νέα άτομα, αλλά το να γνωρίσετε νέους ανθρώπους μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό για μερικά γατάκια, λέει ο Adi Hovav, Σύμβουλος Συμπεριφοράς Αιλουροειδή στο Κέντρο Υιοθεσίας της ASPCA, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Petmd.com.

«Κάθε γατάκι είναι διαφορετικό, αλλά εκείνα που είχαν πολλή επαφή με ανθρώπους από πολύ νεαρή ηλικία πιθανότατα δεν θα αγχωθούν πολύ όταν γνωρίσουν νέους ανθρώπους», τονίζει ο Hovav. «Ένα γατάκι που δεν έχει πολλή ανθρώπινη αλληλεπίδραση ως μωρό, πιθανότατα θα αγχωθεί περισσότερο όταν συναναστρέφεται με νέους ανθρώπους».

Φυσικά η ελπίδα δεν χάνεται. Ξεκινήστε αργά και αφήστε το γατάκι να πλησιάσει πρώτα τον επισκέπτη, προτείνει ο Hovav.

«Βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες κάθονται ήσυχα και έχουν νόστιμες λιχουδιές ή παιχνίδια για να προσφέρουν στο γατάκι. Καθώς το γατάκι αρχίζει να πλησιάζει ελεύθερα τον επισκέπτη, ζητήστε από τους επισκέπτες να προσφέρουν διαδραστικό χρόνο παιχνιδιού με παιχνίδια που το γατάκι μπορεί να κυνηγήσει ή να επιτεθεί. Όταν το γατάκι είναι άνετο, μπορείτε να δώσετε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να του κάνουν λίγα χάδια και αγκαλιά».

Λάβετε υπόψη ότι το να απλώσετε το χέρι και να πιάσετε ένα γατάκι μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό, ακόμη και για ένα γενναίο γατάκι, και θα πρέπει να είναι ένα αυστηρό όχι για τους επισκέπτες.

«Αν ένα γατάκι κρύβεται, παρασύρετέ το με παιχνίδια ή λιχουδιές αντί να το πιέζετε», συμβουλεύει ο Hovav. «Οι δυνατοί θόρυβοι ή οι γρήγορες κινήσεις είναι επίσης τρομακτικές για ένα γατάκι, οπότε δώστε οδηγίες στους επισκέπτες να καθίσουν ήσυχα και να περιμένουν το γατάκι να τους πλησιάσει».

Ένα γατάκι πρέπει επίσης να συναντά πάντα νέους ανθρώπους σε ένα μέρος όπου είναι άνετο, καθώς η συνάντηση νέων ανθρώπων σε συνδυασμό με ένα νέο περιβάλλον μπορεί συχνά να είναι συντριπτική και αγχωτική.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News