Ύπνος στο ίδιο κρεβάτι με τη γάτα: ναι ή όχι;

Για να δώσεις την απάντηση, κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Από τότε που άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία, η γάτα σου έχει γίνει μόνιμος θαμώνας του κρεβατιού σου. Και τις νύχτες.

Από τη μία λειτουργεί σαν θερμοφόρα, από την άλλη όμως αναρωτιέσαι: πόσο βολικό είναι και για τους δυο σας να κοιμάστε παρέα; Αν δεν έχεις καταλήξει σε μια απάντηση, οι παρακάτω ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν είναι καλύτερα να ονειρεύεστε παρέα ή να είστε μακριά κι αγαπημενοι.

1. Μήπως δεν καταφέρνεις να κλείσεις μάτι όταν βρίσκεται η γάτα σου πάνω στο κρεβάτι; Τότε σίγουρα το καλύτερο είναι να φτιάξεις το δικό της υπνοδωμάτιο σε κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού.

2. Μήπως ο ύπνος σου διακόπτεται διαρκώς όταν μοιράζεσαι το κρεβάτι με τη γάτα σου; Μπορεί, για παράδειγμα, το αξιαγάπητο τετράποδό σου να αποφασίζει σε ανύποπτο χρόνο να πηδήξει πάνω στο πρόσωπό σου ή να συνηθίζει καθημερινά στις πέντε το πρωί να σε σκουντάει με τα πατουσάκια του για να ξυπνήσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, σε παραπέμπουμε στην απάντηση της ερώτησης 1.

3. Στην πραγματικότητα θέλει η γατούλα σου να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι μαζί σου; Δεν πρέπει, φυσικά, να παραβλέπεις και τις δικές της επιθυμίες. Κάποια ζώα προτιμούν να έχουν το χώρο τους, ακόμα και τις κρύες νύχτες του χειμώνα, και ίσως η γάτα σου να ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

4. Μήπως η γάτα σου περνάει μια περίοδο που έχει ανάγκη από περισσότερη προσοχή; Αν αυτό τον καιρό είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένη, επειδή για παράδειγμα έφερες ένα καινούριο ζώο στο σπίτι ή μετακομίσατε πρόσφατα, ο κοινός ύπνος μπορεί να την ανακουφίσει από το στρες και να τη βοηθήσει να απολαμβάνει την προσοχή που τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

5. Η γατούλα σου γίνεται… τσιμεντόλιθος στο κρεβάτι; Ένας από τους γάτους μου έρχεται το βράδυ στο κρεβάτι, ξαπλώνει πάνω μου και μένει πεισματικά ακίνητος, βρέξει χιονίσει. Σε σημείο να ξυπνάω μέσα στη νύχτα, να τον νιώθω σαν ένα βαρίδι στα πόδια μου και να δυσκολεύομαι να αλλάξω πλευρά! Αν αυτό το σενάριο σού φαίνεται γνωστό, έχεις τουλάχιστον έναν καλό λόγο να κοιμάσαι χώρια.

6. Μήπως η γάτα σου ξύνει ασταμάτητα την πόρτα του υπνοδωματίου με τα νύχια της όταν την αφήνεις απέξω; Αν είναι αρκετά έξυπνη για να καταλάβει ότι κάνοντας φασαρία αποκλείεται να την αγνοήσεις, η πιο εύκολη λύση μπορεί να είναι να ενδώσεις, αφήνοντάς τη να μπει μέσα και να σκαρφαλώσει στο κρεβάτι σου.

Σχετικά θέματα

9 tips για να κάνεις τη φοβισμένη γατούλα σου να σε εμπιστευτεί

Μόλις την υιοθέτησες, αλλά περνάει όλη την ημέρα κρυμμένη κάτω από το κρεβάτι;…

Γιατί να υιοθετήσεις μια μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα

Η αρθρογράφος του Catster, Kellie B. Gormly, εξηγεί γιατί στηρίζει ιδιαίτερα…

Διαβάζονται τώρα!

Τι να κάνεις αν ο σκύλος σου είναι υπερβολικά επιλεκτικός στο φαγητό του

Σνομπάρει και τα πιο γκουρμέ γεύματά σου; Έτσι θα αλλάξεις τις διατροφικές…

Γιατί οι γάτες κάνουν μπάνιο τόσο συχνά;

Η καθαριότητα είναι γι' αυτές κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου...

Τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι εκπληκτικά έξυπνα

Μια νέα έρευνα έδειξε ότι διατηρούν κοφτερό μυαλό ακόμα και σε προχωρημένη…

Γιατί το πένθος για το σκύλο μας μπορεί να είναι πιο δυσβάστακτο από αυτό για τους ανθρώπους;

Τι λέει η επιστήμη – και ένας άνθρωπος που θρηνεί τον τετράποδο φίλο του.

Ακούνε οι γάτες το όνομά τους;

Στην πραγματικότητα ναι, απλά επιλέγουν να... προσποιηθούν ότι δεν το άκουσαν,…