Γιατί να υιοθετήσεις μια μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα

Η αρθρογράφος του Catster, Kellie B. Gormly, εξηγεί γιατί στηρίζει ιδιαίτερα αυτή την επιλογή.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Όσον αφορά τις υιοθεσίες ζώων, συμβαίνει ό,τι και με τους ανθρώπους: Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να υιοθετήσει μωρά.

Τα μεγαλύτερα σε ηλικία ορφανά παιδιά βρίσκονται σε κάποιο ίδρυμα και όσο μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολο γίνεται να βρουν ένα σταθερό σπίτι. Ανάλογα και στον κόσμο των αδέσποτων αιλουροειδών, οι περισσότεροι υποψήφιοι γονείς στρέφονται προς τα μικροσκοπικά, χαριτωμένα γατάκια. Όσο περισσότερο μεγαλώνουν εκείνα τα γατάκια και όσο λιγότερο μοιάζουν με γατάκια, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να υιοθετηθούν.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι να υιοθετηθεί μια γάτα μεγαλύτερη σε ηλικία – εκείνες που είναι 7 ετών και άνω, ιδιαίτερα όσες έχουν διψήφιο αριθμό στην ηλικία τους. Πώς μπορούν να συναγωνιστούν τα γατάκια ή ακόμα και τις νεαρές ενήλικες;

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας της Υιοθεσίας ενός Ηλικιωμένου Ζώου. Αν έχετε χώρο στο σπίτι και την καρδιά σας, σκεφτείτε σοβαρά να προσφέρετε ένα σπίτι σε ένα ηλικιωμένο ζώο, για να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με αγάπη. Όσοι είναι ευαισθητοποιημένοι με τα ζώα ίσως πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα να υιοθετήσουν ένα ηλικιωμένο ζώο, γιατί ξέρουν ότι αυτά είναι που έχουν περισσότερο ανάγκη να υιοθετηθούν. 

Πέρα από αυτό, όμως, οι ηλικιωμένες γάτες έχουν και πολλά πλεονεκτήματα. Είχα πολλές γάτες, και στα λεγόμενα χρυσά χρόνια τους μου έδωσαν τις καλύτερες αναμνήσεις. Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες είναι ιδιαίτερα γλυκές, τρυφερές και ήρεμες. Είναι ευτυχισμένες να κάθονται απλώς στον καναπέ μαζί μας, ενώ εμείς βλέπουμε τηλεόραση. Σε αντίθεση με ένα ανήσυχο γατάκι, οι ηλικιωμένες δεν επιζητούν τους μπελάδες και τους αρκεί η τρυφερότητα. Επιπλόεν, καθώς έχουν πιθανότατα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους μαζί μας, μας προσφέρουν πολλή αφοσίωση και αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Όταν υιοθετείτε μια ηλικιωμένη γάτα και αρχίζετε τη σχέση σας μαζί της σε προχωρημένη ηλικία, η γάτα θα είναι τρομερά ευγνώμων που της δώσατε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Θα σας κάνει να νιώσετε ότι αξίζει απόλυτα κάθε φροντίδα και επιπλέον μπορεί να έχετε μπροστά σας μαζί της πολλά χρόνια ακόμα.

Σχετικά θέματα

6 τρόποι να «μιλήσεις» με τη γάτα σου

Δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα, αλλά μπορείτε να συνεννοηθείτε άνετα.

9 πράγματα που η γάτα σου θα ήθελε να ξέρεις

Και θα στα έλεγε αν μπορούσε να μιλήσει ή αν εσύ καταλάβαινες «γατίσια»!

Διαβάζονται τώρα!

Ακολούθησε αυτά τα tips και «καθάρισες» με τα λασπωμένα πατουσάκια!

Μην αφήνεις τον τετράποδο φίλο σου να αφήνει τα ίχνη του στο χαλί.

6 τρόποι να «μιλήσεις» με τη γάτα σου

Δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα, αλλά μπορείτε να συνεννοηθείτε άνετα.

Γιατί η γάτα σου νιαουρίζει ασταμάτητα;

Επτά πιθανά αίτια πίσω από αυτή την παράξενη συμπεριφορά.

5 τρόποι να ηρεμήσεις το σκύλο σου

Αν φοβάται τους δυνατούς θορύβους, έχει άγχος αποχωρισμού ή απλά αναστατώνεται…

Γιατί όλα τα γατάκια γεννιούνται με μπλε μάτια;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί όλα τα νεογέννητα γατιά είναι γαλανομάτικα;

Εσύ το ήξερες ότι υπάρχει σκύλος που δεν γαυγίζει;

Οι σκύλοι δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν!