Γιατί να υιοθετήσεις μια μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα

Η αρθρογράφος του Catster, Kellie B. Gormly, εξηγεί γιατί στηρίζει ιδιαίτερα αυτή την επιλογή.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Όσον αφορά τις υιοθεσίες ζώων, συμβαίνει ό,τι και με τους ανθρώπους: Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να υιοθετήσει μωρά.

Τα μεγαλύτερα σε ηλικία ορφανά παιδιά βρίσκονται σε κάποιο ίδρυμα και όσο μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολο γίνεται να βρουν ένα σταθερό σπίτι. Ανάλογα και στον κόσμο των αδέσποτων αιλουροειδών, οι περισσότεροι υποψήφιοι γονείς στρέφονται προς τα μικροσκοπικά, χαριτωμένα γατάκια. Όσο περισσότερο μεγαλώνουν εκείνα τα γατάκια και όσο λιγότερο μοιάζουν με γατάκια, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να υιοθετηθούν.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι να υιοθετηθεί μια γάτα μεγαλύτερη σε ηλικία – εκείνες που είναι 7 ετών και άνω, ιδιαίτερα όσες έχουν διψήφιο αριθμό στην ηλικία τους. Πώς μπορούν να συναγωνιστούν τα γατάκια ή ακόμα και τις νεαρές ενήλικες;

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας της Υιοθεσίας ενός Ηλικιωμένου Ζώου. Αν έχετε χώρο στο σπίτι και την καρδιά σας, σκεφτείτε σοβαρά να προσφέρετε ένα σπίτι σε ένα ηλικιωμένο ζώο, για να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με αγάπη. Όσοι είναι ευαισθητοποιημένοι με τα ζώα ίσως πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα να υιοθετήσουν ένα ηλικιωμένο ζώο, γιατί ξέρουν ότι αυτά είναι που έχουν περισσότερο ανάγκη να υιοθετηθούν. 

Πέρα από αυτό, όμως, οι ηλικιωμένες γάτες έχουν και πολλά πλεονεκτήματα. Είχα πολλές γάτες, και στα λεγόμενα χρυσά χρόνια τους μου έδωσαν τις καλύτερες αναμνήσεις. Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες είναι ιδιαίτερα γλυκές, τρυφερές και ήρεμες. Είναι ευτυχισμένες να κάθονται απλώς στον καναπέ μαζί μας, ενώ εμείς βλέπουμε τηλεόραση. Σε αντίθεση με ένα ανήσυχο γατάκι, οι ηλικιωμένες δεν επιζητούν τους μπελάδες και τους αρκεί η τρυφερότητα. Επιπλόεν, καθώς έχουν πιθανότατα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους μαζί μας, μας προσφέρουν πολλή αφοσίωση και αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Όταν υιοθετείτε μια ηλικιωμένη γάτα και αρχίζετε τη σχέση σας μαζί της σε προχωρημένη ηλικία, η γάτα θα είναι τρομερά ευγνώμων που της δώσατε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Θα σας κάνει να νιώσετε ότι αξίζει απόλυτα κάθε φροντίδα και επιπλέον μπορεί να έχετε μπροστά σας μαζί της πολλά χρόνια ακόμα.

Σχετικά θέματα

9 tips για να κάνεις τη φοβισμένη γατούλα σου να σε εμπιστευτεί

Μόλις την υιοθέτησες, αλλά περνάει όλη την ημέρα κρυμμένη κάτω από το κρεβάτι;…

Ύπνος στο ίδιο κρεβάτι με τη γάτα: ναι ή όχι;

Για να δώσεις την απάντηση, κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις.

Διαβάζονται τώρα!

4 τρόποι με τους οποίους ένας σκύλος σου δείχνει την αγάπη του

Με τη γλώσσα του σώματός του και τις πράξεις του σου λέει «σ’ αγαπώ». Είναι στο…

Επίθεση από γάτα: πώς θα την προλάβεις;

Γιατί αυτό το αξιαγάπητο κατά τα άλλα αιλουροειδές μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να…

Ο σκύλος μου έφαγε μια κάλτσα! Τι κάνω;

Πώς θα καταλάβεις, καταρχήν, ότι όντως καταβρόχθισε κάποιο αντικείμενο και ποια…

Τελικά, τι καταλαβαίνει ο σκύλος μου από όσα τού λέω;

Έχει νόημα να του μιλάς ή είναι… σαν να μιλάς μόνος σου; Θυμάται τα πράγματα…

Το κοινό διακοσμητικό αντικείμενο που μπορεί να σκοτώσει μια γάτα

Οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε στο σπίτι μας, ιδιαίτερα την περίοδο των…