Τι μπορώ να δώσω στον σκύλο μου όταν έχει αέρια;

Απλές αλλαγές και συμβουλές για να απαλλάξετε τον σκύλο σας (κι εσάς) από ενοχλητικά (και βρομερά) αέρια!

Η «βρομερή εξαέρωση» του σκύλου σας αδειάζει ένα δωμάτιο. Πριν τον διώξετε από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, σκεφτείτε τυχόν πρόσφατες αλλαγές στη διατροφή του. Αρχίσατε πρόσφατα να του δίνετε ένα νέο φαγητό; Ή μήπως έφαγε κάτι χαλασμένο; Το να μάθετε τι το ταΐσατε - ή να σταματήσετε να το ταΐζετε - το σκυλί σας όταν έχει αέρια σας βοηθά να καθαρίσετε κυριολεκτικά τον αέρα.

Τι να δώσεις σε σκύλο όταν έχει υπερβολικά αέρια

Ο κτηνίατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα συμπλήρωμα για να μειώσει ή να σταματήσει τα αέρια του σκύλου σας. Για σκύλους με αέρια, οι κτηνίατροι μπορούν να συνταγογραφήσουν:

Yucca schidigera, ένα ποώδες φυτό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

προβιοτικά

Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας πριν δώσετε στον σκύλο σας αυτά τα συμπληρώματα για να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητά τους. Ποτέ μη δίνετε στον σκύλο σας ένα μη συνταγογραφούμενο ή συνταγογραφούμενο φάρμακο για διακοπή αερίων.

Σπιτική θεραπεία σκύλου για ανακούφιση από αέρια

Ωστόσο, το να μη δίνετε στο σκυλί σας ορισμένες τροφές συχνά κόβει ριζικά τα αέρια - μια καλύτερη θεραπεία στο σπίτι από το να δίνετε στον σκύλο σας ένα συμπλήρωμα ή μια συνταγή για αέρια. Πριν πάρετε μια συνταγή από τον κτηνίατρό σας, λάβετε αυτά τα βήματα στο σπίτι.

4 εύκολα βήματα για να βοηθήσετε το σκύλο σας

Αρχικά, κατεβάστε τη λίστα με τα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να ταΐσετε τον σκύλο σας. Οι κοινές αιτίες του αερίου περιλαμβάνουν:

υπολείμματα τραπεζιού (ειδικά οτιδήποτε πικάντικο ή με γαλακτοκομικά προϊόντα)

σκουπίδια (συμπεριλαμβανομένων των χαλασμένων τροφίμων)

συστατικά φρέσκων τροφίμων, όπως κουνουπίδι, μπρόκολο και λαχανάκια Βρυξελλών.

Κρατήστε επίσης το σκυλί σας μακριά από το κουτί απορριμμάτων της γάτας

Ταυτόχρονα, προγραμματίστε μια επίσκεψη στον κτηνίατρο του σκύλου σας ενώ περιμένετε να δείτε εάν η αποβολή τροφής βοηθά το πρόβλημα. Ορισμένες ασθένειες και προβλήματα υγείας προκαλούν αέρια, επομένως αποκλείστε ένα ιατρικό πρόβλημα πριν δοκιμάσετε μια διαφορετική τροφή ή συμπλήρωμα. Μερικοί από τους ιατρικούς ένοχους περιλαμβάνουν:

Κολίτιδα

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Εντερικά παράσιτα

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου

Παγκρεατίτιδα

Καρκίνος

Αποκλείστε μια τροφική αλλεργία ή δυσανεξία. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να προτείνει μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και λιπαρά ή να συνταγογραφήσει μια περιορισμένη δίαιτα χωρίς κοινά συστατικά (συγκεκριμένη πηγή πρωτεΐνης, σιτάρι ή σόγια) που προκαλούν τροφικές ευαισθησίες ή αλλεργίες. Εάν εντοπίσετε το αλλεργιογόνο, η νέα δίαιτα μπορεί να τον απαλλάξει από τα αέρια. Δώστε στο σκυλί σας στη νέα τροφή αργά, διαφορετικά μπορεί να αυξηθεί το αέριο.

Παρατηρήστε τον σκύλο σας όταν τρώει. Παρατηρήστε αν καταβροχθίζει γρήγορα το φαγητό του. Τα σκυλιά που τρώνε γρήγορα καταπίνουν επίσης αέρα (μια κατάσταση που ονομάζεται αεροφαγία), η οποία οδηγεί σε αέρια. Χωρίστε τα γεύματα του σκύλου σας σε πιο συχνές, μικρότερες μερίδες ή αγοράστε ένα μπολ σκύλου με αργή τροφοδοσία για να αποφύγετε την κατάποση και το αέριο.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News