Τα ΕΛΤΑ τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων με μια νέα σειρά γραμματοσήμων

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Φιλοτελική έκδοση των ΕΛΤΑ - με νέα γραμματόσημα και η ειδική εκδήλωση στο Σύνταγμα για την προώθηση της φιλοζωίας

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και υπενθυμίζουν πως η αυτή η θλιβερή πραγματικότητα είναι στο χέρι μας να αλλάξει, με τη δική μας ευαισθητοποίηση και φροντίδα.

Όπως επισημαίνουν τα ΕΛΤΑ με αφορμή την ειδική κυκλοφορία, «ας αφιερώσουμε μια στιγμή για να θυμηθούμε τα εκατομμύρια αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα που υποφέρουν από πείνα, ασθένειες και εγκατάλειψη, που ζουν αβοήθητα σε έναν αφιλόξενο κόσμο. Κι ας δεσμευτούμε να κάνουμε τη διαφορά, εκπαιδεύοντας τον εαυτό μας στη δημιουργία μιας κουλτούρας που εκτιμά και σέβεται τη ζωή όλων των ζώων, που συμπονά και αγκαλιάζει». 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, Τρίτη 4 Απριλίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν την ομώνυμη σειρά γραμματοσήμων, σε μια μικρή υπαίθρια γιορτή, παρέα με φιλοζωικές οργανώσεις.

Με σύνθημα «Υιοθέτησε και εσύ ένα αδέσποτο», η γιορτή στα ΕΛΤΑ Συντάγματος φιλοδοξεί να σταθεί αφορμή ώστε κάποιοι τετράποδοι φίλοι, που φιλοξενούνται από φιλοζωικές οργανώσεις, να γνωρίσουν το παντοτινό τους σπίτι. 

 eltagrammatosima

Η Σειρά «Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων» είναι μία ακόμα πράξη κοινωνικής ευθύνης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που, τα τελευταία χρόνια, επιλέγουν να προβάλλουν μέσα από τα ελληνικά γραμματόσημα, ευαίσθητα κοινωνικά μηνύματα. Αυτή την φορά, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η διαμόρφωση μίας βαθύτερης νοοτροπίας ευνσυναίσθησης απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Η σειρά γραμματοσήμων περιλαμβάνει, επίσης, Φάκελο Πρώτης Μέρας Κυκλοφορίας και Set Pack που περιέχει όλα μαζί τα προϊόντα. Μπορείτε να τα βρείτε στα ταχυδρομικά καταστήματα και στο philotelismos.gr. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται η σφράγιση με την σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, για τη δημιουργία σπάνιων φιλοτελικών αντικειμένων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπ.Εσωτερικών και σε αυτήν θα συμμετάσχουν: η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων - με ζώα από το «καταφύγιο του Σωκράτη» - η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, το Φιλοζωικό Σωματείο «Second Chance Animal Rescue Society Greece (SCARS)» και το Σωματείο «ninelivesgreece».

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News