Woof Festival: Φεστιβάλ Φιλοζωίας στο Πεδίον του Άρεως

Ο καλύτερός σου φίλος σε περιμένει το Σάββατο 23 και τη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Woof woof, ο ήχος του παραδοσιακού «γαβγίσματατος» από κουτάβια και ενήλικα σκυλάκια, θα ακουστεί το Σάββατο 23 και τη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η εικόνα τους να τρέχουν κουνώντας χαρωπά τις ουρές τους, θα δημιουργήσει μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές για όλους. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία στηρίζει τα ζώα συντροφιάς, έρχεται το πρώτο φεστιβάλ φιλοζωίας Woof Festival με ελεύθερη είσοδο από τις 11.00 – 20.00.

Τι θα δούμε στο Woof Festival στο Πεδίο του Άρεως 

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη φροντίδα και την προστασία των ζώων συντροφιάς, διοργανώνοντας έτσι, το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας. Φιλοζωικές οργανώσεις, κτηνίατροι, groomers και εκπαιδευτές, θα συναντηθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Περιφέρειας Αττικής, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε έναν χώρο αναψυχής και ενημέρωσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης στο χώρο θα υπάρχουν επίσης, αφοσιωμένοι εθελοντές που θα βοηθήσουν να λυθεί κάθε απορία σχετικά με τη φιλοξενία των ζώων.

Για αρχή όποιος χρειάζεται μπορεί να αναζητήσει το γνωστό σε όλους κόκκινο τραινάκι που θα τον μεταφέρει μαζί με το σκύλο του  από το Σύνταγμα μέχρι το Πεδίον του Άρεως το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12.00 έως τις 18.00, μια προσφορά από την Δ/νση Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων. Το σημαντικό είναι ότι οι υποψήφιοι νέοι γονείς- επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν τη βόλτα τους από τα Φιλοζωικά Σωματεία της Αττικής για να δουν τα ζώα συντροφιάς που είναι προς υιοθεσία και αναζητούν το παντοτινό τους σπίτι. Υγιέστατα, τσιπαρισμένα, έτοιμα να δείξουν και να δεχθούν αγάπη. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα οργανώνονται παιχνίδια για τους επισκέπτες με τους σκύλους με πολλά δώρα για τους νικητές. Η Μαίρη Μηλιαρέση, η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης θα αναλάβουν τους διαγωνισμούς  για την «πιο χαρούμενη ουρά», «την πιο αστεία φάτσα» και το «πιο αταίριαστο ζευγάρι» με πλούσια δώρα.

Το Σάββατο το βράδυ στις 20.30 περιμένει μια ακόμη έκπληξη τους επισκέπτες αφού θα προβληθεί η ταινία “A Dog’s Way Home”, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο από την Elpedison «υπαίθριο σινεμά». Το δροσερό φθινοπωρινό αεράκι, ο ξάστερος ουρανός, η μυρωδιά των ανθισμένων λουλουδιών, τα ποπ κόρν, τα δροσερά ροφήματα και φυσικά η ίδια η μαγεία του «υπαίθριου σινεμά» που έχει στήσει με κάθε λεπτομέρεια, η επιτυχημένη εταιρία στον τομέα της παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Εκεί οι τετράποδοι φίλοι με τις χνουδωτές μουσούδες τους, που κλέβουν αμέσως την παράσταση θα μπορέσουν να απολαύσουν μαζί με τους γονείς τους, τις περιπέτειες της Bella(και χάδια φυσικά) και να «χαλαρώσουν».

Την επόμενη μέρα, το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 20.30 με μια συναυλία από τους Swinging Cats που θα κάνουν τους επισκέπτες να διασκεδάσουν στους ρυθμούς τους. Με λίγα λόγια για δυο μέρες, το Πεδίο του Άρεως, ανοίγει τις «πόρτες» του και υποδέχεται όσους αγαπούν τα ζώα σε μια συναρπαστική γιορτή με επίκεντρο τους τετράποδους φίλους.

Info: Οδηγίες για τους επισκέπτες
Όλοι οι σκύλοι πρέπει να είναι με λουρί.
Απαγορεύονται σκύλες σε οίστρο.
Σκύλοι επιθετικοί θα απομακρύνονται από το Φεστιβάλ.
Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους.

Πηγή

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News