Να πώς το κατοικίδιό σου βελτιώνει την υγεία σου!

Κι όμως το μικρό τετράποδό σου είναι κυριολεκτικά ο φύλακας-άγγελος της.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Λατρεύεις το κατοικίδιό σου γιατί σε ηρεμεί, σε κάνει να χαμογελάς και νιώθεις ότι με τον τρόπο του σε προστατεύει. Εμείς σου βρήκαμε 4 ακόμα λόγους που θα σε κάνουν να το εκτιμήσεις και να το αγαπήσεις ακόμα περισσότερο – κι αυτό γιατί σχετίζονται άμεσα με την υγεία και την ευεξία σου. Συγκεκριμένα, λοιπόν, το γλυκό τετράποδό σου:

Ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου και καταπολεμά το στρες. Κι όμως αυτό υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Personality and Social Psychology σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων είναι πιο εξωστρεφείς, κοινωνικοί και έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από εκείνους που αρνούνται να αποκτήσουν  ένα pet. Επιπλέον, σε άλλη έρευνα παρατηρήθηκε ότι τα χάδια που κάνουμε στα κατοικίδιά μας είναι πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του στρες από τους φίλους και τους συντρόφους μας. Γιατί; Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι νιώθουμε ότι τα κατοικίδιά μας δεν μας κρίνουν με αποτέλεσμα να χαλαρώνουμε περισσότερο όταν περνάμε χρόνο μαζί τους.

Κρατάει την πίεσή σου σταθερή. Κι όμως τα μικρά τετράποδα μάς ρίχνουν την πίεση! Αυτό αποδεικνύει πρόσφατη μελέτη στην οποία έλαβαν μέρος χρηματιστές. Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες, δίνοντας μόνο στη μία εξ αυτών ένα σκύλο ή μια γάτα για 2 μήνες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι χρηματιστές που πέρασαν χρόνο με το νέο τους συγκάτοικο κατάφεραν να μειώσουν και να κρατήσουν πιο σταθερή την αρτηριακή τους πίεση.

Σε προστατεύει από τις αλλεργίες. Ναι, ναι καλά διάβασες. Σε αντίθεση με τη διαδεδομένη πεποίθηση, τα κατοικίδια  σε βοηθούν να αμβλύνεις έως και 50% τον κίνδυνο να εμφανίσεις αλλεργίες όσο… μεγαλώνεις.

Σε βάζει σε πρόγραμμα άσκησης. Έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Missouri υποστηρίζει περίτρανα ότι το κατοικίδιό σου σε βοηθά να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου. Σε αυτήν, οι ερευνητές μελέτησαν τις αθλητικές συνήθειες 5.900 ατόμων εκ των οποίων οι 2.170 είχαν σκύλο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι δεύτεροι ασκούνται κάθε εβδομάδα έως και 30 λεπτά περισσότερο από τους πρώτους. Επιπλέον, περπατούν 28% πιο γρήγορα συγκριτικά με εκείνους που συνηθίζουν να πηγαίνουν για περπάτημα με τους φίλους τους και, έτσι, καίνε περισσότερες θερμίδες.

Σχετικά θέματα

Πώς να μιλήσετε σε ένα παιδί για την απώλεια του αγαπημένου του ζώου

Όοο δύσκολο κι αν είναι δώστε του την ευκαιρία να του πει "αντίο"

Ανακαλύπτοντας τον μαγικό (γατο/σκυλο)κόσμο της Terry Runyan

Έντονα χρώματα, αστείες φιγούρες, εξαιρετικά σχέδια – οι αγαπημένοι μας φίλοι…

8 φορές που ένα κατοικίδιο κατέστρεψε τα Χριστούγεννα

Σου έχουμε αποδείξεις: οι γιορτές δεν είναι για όλους.

Διαβάζονται τώρα!

Η Κάρμα, το σκυλάκι από τη διαφήμιση της ΙΚΕΑ, θέλει τη βοήθειά σας!

Μπείτε στο site της ΙΚΕΑ και βοηθήστε 30 αδέσποτα σκυλάκια να βρουν το δικό…

Οδηγός συμβίωσης: Μωρά και ζωάκια στο ίδιο σπίτι

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν περιμένετε ή έχετε μωρό σε ένα σπίτι με κατοικίδια

Μήπως ο σκύλος σας μπήκε στην εφηβεία;

Κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές που παρατηρείτε μπορεί να οφείλονται σε αυτό!

Κάν’ το όπως… η γάτα σου

Μαθήματα ζωής που μας παραδίδουν καθημερινά οι αγαπημένες μας γάτες

Οι πρώτες 24 ώρες με τη γάτα στο νέο της σπίτι

Τι να περιμένετε για την πρώτη μέρα της γνωριμίας σας