Βίντεο: Να πώς βλέπει τον κόσμο το κατοικίδιό σου

Σήμερα μπαίνουμε στη θέση των λατρεμένων μας τετράποδων και αντικρίζουμε τον κόσμο με τα μάτια τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους διαφέρει  η αντίληψή σου από εκείνη του αγαπημένου σου κατοικίδιου – και όχι, δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στη γλωσσική δεινότητα με την οποία έχει εξελικτικά προικιστεί το ανθρώπινο είδος. Ένα από τα βασικά σημεία των διαφορών μας οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζώα βλέπουν το περιβάλλον τους πολύ διαφορετικά από ότι εμείς. Κι αυτό το εννοούμε κυριολεκτικά.

Για να αποδείξει αυτή την εγγενή διαφορά στον τρόπο θέασης του… κόσμου, η γαλλική εταιρεία Dassault Systèmes σε συνεργασία με τον κτηνίατρο και ειδικό σε θέματα οφθαλομιατρικής ζώων, Didier Schmidt-Morand, σχεδίασε και ανέπτυξε έναν 3-D προσομοιωτή ο οποίος απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο αντικρίζουν τον κόσμο μερικά από τα πιο δημοφιλή ζώα. Ανάμεσά τους, φυσικά, συγκαταλέγονται οι σκύλοι και οι γάτες.

Ο προσομοιωτής χρησιμοποιεί ως μέρος εκκίνησης την πλατεία Βαντόμ στο Παρίσι και παρουσιάζει το ξεχωριστό βλέμμα κάθε ζώου με βάση την προοπτική, τη χρωματική αντίληψη και τη δυνατότητα νυχτερινής όρασης, διαφορές τις οποίες ο Schmidt-Morand χαρακτηρίζει εφάμιλλές με εκείνες των διαφορετικών μοντέλων αυτοκινήτων.

Για να δεις λοιπόν πώς του φαίνεται ο κόσμος μας στο αγαπημένο σου κατοικίδιο, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις το ακόλουθο βίντεο!

{youtube}v=rT3Iz5VA2eQ#t=53{/youtube}

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News