Να γιατί πρέπει να αρχίσεις να παίρνεις τον σκύλο σου στη δουλειά

Υπάρχει λόγος σοβαρός για να κάνεις χώρο στο γραφείο σου για το αγαπημένο σου τετράποδο.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο πιο χαρούμενος θα ένιωθες αν μπορούσες να δουλεύεις παρέα με τον καλύτερο τετράποδο φίλο σου; Σου έχουμε νέα: έχεις απόλυτο δίκιο. Και τώρα μπορείς να το ζητήσεις από τον προϊστάμενό σου με επιστημονικές αποδείξεις.


Νέα έρευνα του Virginia Commonwealth University κατέληξε πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων που είχαν δικαίωμα να πάρουν το κατοικίδιό τους στο γραφείο δήλωνουν λιγότερο στρεσαρισμένοι και πιο χαρούμενοι συγκριτικά με τα άτομα στους οποίους η εταιρεία στην οποία εργάζονται επιβάλλει αυστηρή απαγόρευση εισόδου στα τετράποδά τους.  Παράλληλα, οι εν λόγω ερευνητές υποστηρίζουν ότι δουλεύοντας παρέα με το κατοικίδιό σου μειώνεις τις πιθανότητες να ανεβάσεις... την (αρτηριακή) πίεσή σου μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών.

Θεωρείς ότι αυτά τα επιστημονικά στοιχεία δεν είναι ικανά να πείσουν τον εργοδότη σου να πει το πολυπόθητο «ναι». Σου έχουμε κι άλλα επιχειρήματα:  οι μελετητές του Claremont Graduate University στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η παρουσία του τετράποδου φίλου στο χώρο εργασίας σου σε κάνει καλύτερο συνάδελφο και αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητά του. Πού οφείλονται αυτά τα συγκλονιστικά αποτελέσματα: στο γεγονός ότι ο σκύλος σου σού φτιάχνει τη διάθεση με αποτέλεσμα να σε κάνει πιο χαμογελαστό και συνεργάσιμο, ενώ ταυτόχρονα, η ολιγόλεπτη επαφή μαζί του σε βοηθά να κάνεις «καθαρίσεις» την σκέψη σου και να επιστρέφεις στην δουλειά με μεγαλύτερη και περισσότερη όρεξη.
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News