Να τι ισχύει για το κατοικίδιο σου και τη μεταφορά του στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μάθε πώς μπορείς να κάνεις βόλτες με το κατοικίδιό σου στην πόλη.

Η ζωή με το κατοικίδιό σου είναι υπέροχη, φανταστική, χαρούμενη και ευτυχισμένη. Με ένα μόνο αγκάθι: δεν έχεις αμάξι με αποτέλεσμα κάθε φορά που χρειάζεται να το μεταφέρεις εντός (σχεδίου) πόλεως να καλείς φίλους και συγγενείς για να σου κάνουν μια μικρή χάρη.

Για να σε βγάλουμε από την δύσκολη θέση, ψάξαμε τι ισχύει για την μεταφορά του κατοικίδιού σου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τι ορίζει ο νόμος, ποιοι είναι οι περιορισμοί και σου τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Σε γενικές γραμμές, η πρόβαση του κατοικίδιού σου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σχετίζεται άμεσα με το μέγεθός του. Συγκεκριμένα:

  • Οι γάτες μπορούν να μεταφέρονται σε ειδικό καλάθι σε όλα τα μέσα.
  • Οι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αστικά λεωφορεία και τρόλει, το τραμ, τον ηλεκτρικό και το μετρό εφόσον μεταφέρονται σε ειδικά καλάθια διαστάσεων μέχρι 70x40x50. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι μικρόσωμοι σκύλοι έχουν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Στην κατηγορία των μεγαλόσωμων κατοικιδίων, η μεταφορά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιτρέπεται μόνο σε σκύλους-οδηγούς τυφλών. Οι τελευταίοι μπορούν  μεν να επιβιβάζονται στα μέσα παρέα με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά είναι υποχρεωτικό να φέρουν λουρί και φίμωτρο.
  • Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που χρησιμοποιούν τα αστικά μέσα για τη μεταφορά του τετράποδού τους οφείλουν να έχουν πάντα μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του ζώου.
  • Σε καμία περίπτωση δε μπορείς να μεταφέρεις παραπάνω από 5 τετράποδα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σε αυτήν την περίπτωση, η μεταφορά τους θεωρείται εμπορική και διώκεται ποινικά.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News