Να τι αποκαλύπτει για εσένα το κατοικίδιό σου

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ αποκαλύπτει τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανθρώπων που έχουν κατοικίδια.

Το ότι οι γατόφιλοι με τους φίλους των σκύλων έχουν διαφορές ιδεολογίας το ξέραμε. Αυτό που δε γνωρίζαμε, ωστόσο, είναι ότι η λατρεία τους για τα τετράποδα έχει πιο κοινή βάση από όσα που μέχρι σήμερα νομίζαμε – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προσωπικότητά τους.

Αυτό μάλιστα υποστηρίζει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ιδιοκτητών κατοικιδίων σε όλον τον κόσμο. Σε αυτήν, μάλιστα βρέθηκε ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων που φροντίζουν με πάθος και υπερβολή τα ζωάκια τους είναι νευρωτικοί και αγχώδεις ενώ, παράλληλα, διαθέτουν εξαρτητικές προσωπικότητες. Οι συγγραφείς της παραπάνω έρευνας μάλιστα σημειώνουν ότι αντίστοιχη συμπεριφορά εκδηλώνουν και οι υπερπροστατευτικοί γονείς, οι οποίοι τείνουν να ανακατεύονται πολύ και στην προσωπική ζωή των παιδιών τους.

Πάντως, ανεξάρτητα από την αγχώδη τυπολογία που είναι κοινή στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, η έρευνα κατέληηε και σε μερικά ακόμα συμπεράσματα σχετικά με το χαρακτήρα των ανθρώπων που μοιράζονται την καθημερινότητά τους με ένα τετράποδο και τα οποία, για μια ακόμη φορά, θέτουν τους γατόφιλους και τους φαν των σκύλων σε άλλες κατηγορίες... προσωπικότητας. Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, οι πρώτοι είναι πιο δημιουργικοί και περιπετειώδεις, ενώ οι δεύτεροι είναι πιο εξωστρεφείς, ασφαλείς και λιγότερο δεκτικοί στις αλλαγές και τις νέες περιπέτειες.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News