Η νέα τάση; Μανικιούρ στα pets!

Εσύ θα έβαφες ποτέ τα νύχια του σκύλου ή της γάτας σου; Κι όμως, συμβαίνει. 

Όλα ξεκίνησαν όταν μια έφηβη ονόματι Cristi Hanzel ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με τη γάτα της στην οποία είχε βάψει τα νύχια στο ίδιο χρώμα με τα δικά της.

Το tweet συγκέντρωσε χιλιάδες like και retweets και σύντομα το διαδίκτυο άρχισε να πλημμυρίζει με φωτογραφίες από βαμμένα νύχια ανθρώπων και… κατοικίδιων ζώων ασορτί.

Οι περισσότερες από αυτές τις εικόνες προέρχονταν από σκύλους, άλλες όμως ήταν από γάτες, οι οποίες δεν φημίζονται γενικά για την υπομονή τους. 

Πρόσφατα, επιπλέον, το Dogster.com έκανε ένα αφιέρωμα στο μανικιούρ του σκύλου, όπου παρουσιάζει tips για να βάψεις τα νύχια του βήμα βήμα, επιβεβαιώνοντας ότι το φαινόμενο εξελίσσεται σε... επιδημία.

Τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται (πρέπει να) είναι ειδικά για ζώα και μη τοξικά, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνουν οι παρασκευαστές τους. Ο Eric Bittman, διευθυντής της εταιρείας Warren London, που παράγει τη σειρά βερνικιών για σκύλους Pawdicure, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα προϊόντα τους «είναι πολύ ασφαλή, ακόμα και αν ένας σκύλος γλείψει τα νύχια του. Είναι μη τοξικά και η σύνθεσή τους βασίζεται στο νερό – σε αντίθεση με τα βερνίκια νυχιών για ανθρώπους, τα οποία βασίζονται στην ακετόνη, την οποία σίγουρα δεν θα ήθελες να μασουλήσει ο σκύλος σου».

 «Όταν ιδρύσαμε την εταιρεία, οργανώσαμε κάποιες επιδείξεις όπου οι κομμωτές των σκύλων σχολίασαν ότι απεχθάνονται να φτιάχνουν τα νύχια των ζώων γιατί τα πινελάκια γεμίζουν με τρίχες και τα χημικά μυρίζουν απαίσια», πρόσθετε ο Bittman. «Έτσι, πέσαμε με τα μούτρα στη δημιουργία ενός επαναστατικού βερνικιού για σκύλους, η χρήση του οποίου είναι εξίσου εύκολη με τη ζωγραφική με μαρκαδόρο. Επιπλέον, στεγνώνει πολύ γρήγορα». Βασικό, γιατί πώς να πείσεις το τετράποδό σου να μείνει ακίνητο με τις ώρες, για να στεγνώσει το μανό;

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News