Μη χάσεις αυτό το ντοκιμαντέρ για τα αδέσποτα της Αθήνας που έρχεται στο CineDoc

Το «Greek Animal Rescue» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη είναι μια κινηματογραφική αλληγορία βασισμένη σε αληθινές ιστορίες αδέσποτων. Στις αρχές Νοεμβρίου προβάλλεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αμαλιάδα.

Υπάρχει τρόπος ένα άρρωστο κυνηγετικό με τρία πόδια να βρεθεί να τρέχει στα λιβάδια του Έσσεξ, χαρούμενο και υγιές; Γιατί τα Greekies, όπως αποκαλούνται τα αδέσποτα ζώα από την Ελλάδα, είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσία στο εξωτερικό; 

Στο νέο ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «Greek Animal Rescue» πρωταγωνιστούν τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπρόπυργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο. Ήρωες που αναζητούν ελπίδα και μια νέα αρχή σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα, σε αληθινές ιστορίες που αποτυπώνουν τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης.

Το «Greek Animal Rescue» θα προβληθεί, στο πλαίσιο του CineDoc, την Τετάρτη 1/11 στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την Κυριακή 5/11 στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναό. Στις 1/11, επίσης, θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα «Σταύρος Τορνές, 21.00), στην Πάτρα (Κινηματογράφος Πάνθεον, 21.30) και στην Αμαλιάδα (CineCinema, 22.00). 

Μετά τις δύο προβολές της Αθήνας θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας. Επιπλέον, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στην προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα διατεθούν στη φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» για αγορά φαρμάκων και εμβολίων.

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, τη φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου» και το inside story.

Το «Greek Animal Rescue» αποτελεί μέρος μιας σειράς κοινωνικών ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη με τίτλο «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», η οποία δίνει βήμα σε καθημερινούς ήρωες αναδεικνύοντας το πόσο αποτελεσματικά και διαφορετικά διαχειρίστηκαν την κρίση.

Δες το τρέιλερ του «Greek Animal Rescue» εδώ: https://vimeo.com/237522900
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News