Μη χάσεις αυτό το ντοκιμαντέρ για τα αδέσποτα της Αθήνας που έρχεται στο CineDoc

Το «Greek Animal Rescue» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη είναι μια κινηματογραφική αλληγορία βασισμένη σε αληθινές ιστορίες αδέσποτων. Στις αρχές Νοεμβρίου προβάλλεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αμαλιάδα.

Κείμενο: Γεωργία Καρκάνη

Υπάρχει τρόπος ένα άρρωστο κυνηγετικό με τρία πόδια να βρεθεί να τρέχει στα λιβάδια του Έσσεξ, χαρούμενο και υγιές; Γιατί τα Greekies, όπως αποκαλούνται τα αδέσποτα ζώα από την Ελλάδα, είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσία στο εξωτερικό; 

Στο νέο ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «Greek Animal Rescue» πρωταγωνιστούν τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπρόπυργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο. Ήρωες που αναζητούν ελπίδα και μια νέα αρχή σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα, σε αληθινές ιστορίες που αποτυπώνουν τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης.

Το «Greek Animal Rescue» θα προβληθεί, στο πλαίσιο του CineDoc, την Τετάρτη 1/11 στις 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την Κυριακή 5/11 στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναό. Στις 1/11, επίσης, θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα «Σταύρος Τορνές, 21.00), στην Πάτρα (Κινηματογράφος Πάνθεον, 21.30) και στην Αμαλιάδα (CineCinema, 22.00). 

Μετά τις δύο προβολές της Αθήνας θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας. Επιπλέον, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στην προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα διατεθούν στη φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» για αγορά φαρμάκων και εμβολίων.

Οι προβολές γίνονται σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, τη φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου» και το inside story.

Το «Greek Animal Rescue» αποτελεί μέρος μιας σειράς κοινωνικών ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη με τίτλο «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», η οποία δίνει βήμα σε καθημερινούς ήρωες αναδεικνύοντας το πόσο αποτελεσματικά και διαφορετικά διαχειρίστηκαν την κρίση.

Δες το τρέιλερ του «Greek Animal Rescue» εδώ: https://vimeo.com/237522900
 

Σχετικά θέματα

Μήπως το pet σου σε… αρρωσταίνει;

Μάθε πώς θα προστατευτείς από 3 ασθένειες που μπορεί να σου μεταδώσει το…

Ένας ακόμα καλός λόγος να αποκτήσεις κατοικίδιο

Ιάπωνες ερευνητές υποστηρίζουν ότι το τετράποδό σου κάνει την καρδιά σου να…

Να πώς το κατοικίδιό σου βελτιώνει την υγεία σου!

Κι όμως το μικρό τετράποδό σου είναι κυριολεκτικά ο φύλακας-άγγελος της.

Διαβάζονται τώρα!

Φτιάξε το τέλειο σνακ για τον σκύλο σου!

Χάρισε του ενέργεια με μια μοναδική σπιτική νοστιμιά.

Έχει μεγαλώσει; Έτσι θα ζήσει καλύτερα και περισσότερο

3 εύκολοι τρόποι να φροντίσεις το ηλικιωμένο… ζωάκι σου.

Ο σκύλος μου καταστρέφει το σπίτι, τι να κάνω;

Ξεκινήστε την εκπαίδευσή του από τριών μηνών

Μήπως το pet σου σε… αρρωσταίνει;

Μάθε πώς θα προστατευτείς από 3 ασθένειες που μπορεί να σου μεταδώσει το…

Έξι χρήσιμες συμβουλές για να μην χάσετε τον σκύλο σας

Κανένας ιδιοκτήτης σκύλου δεν θα ήθελε να βιώσει αυτή την αγωνία...