Χάθηκε-βρέθηκε: πλατφόρμα για τον εντοπισμό χαμένων σκυλιών λόγω της πυρκαγιάς

Το dog's voice αλλά και το stray.gr βοηθάνε στη διάσωση, φιλοξενία και ανεύρεση των ζώων που χάθηκαν τις ώρες της φωτιάς

 

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Dog's voice στο facebook: 

ΟΣ 6/8
1. Μέσα σε 5 ώρες περίπου 300 εθελοντές καθάρισαν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έστησαν υποδομές, έφτιαξαν τέντες, μετέφεραν πράγματα, έκαναν χώρο προμηθειών, κατέγραψαν, φωτογράφισαν και δημιούργησαν από το μηδέν τον 24ωρο χώρο προσωρινής φιλοξενιας πυρόπληκτων ζώων ο οποίος ήδη φιλοξενεί τα πρώτα 34. Κάποια ήδη επανενωθηκαν με τους κηδεμονες τους. Μια πραγματικά τεράστια προσπάθεια με αρωγό τον Δήμο Γαλατσιου που ευχαριστούμε πολύ για τα μέσα που διέθεσε. Στο χώρο υπήρχαν κτηνίατροι και εκπαιδευτές σκύλων.
2. Τα ζώα των φωτογραφιών είναι ένα κομμάτι από αυτά που έχουν καταγράφει σήμερα στους σταθμούς του Γαλατσιου και του σταθμού της ΕΔΚΕ στο Ολυμπιακό χωριό.
3. Μέρος των ζώων του «καταφυγίου» στον Καλαμο μεταφέρθηκε σε χώρο του Δήμου Βάρης Βουλας Βουλιαγμένης ο οποίος έστειλε και δυο φορτηγά για τη μεταφορά τους. Οι εθελοντές δεν άφησαν τα ζώα από χθες το βράδυ λεπτό. Τα ζώα που δεν μεταφέρθηκαν παρέμειναν στο χώρο καθώς η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και δεν κινδύνευαν. Θα επιστρέψουν όλα στειρωμένα, εμβολιασμενα σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που τα φροντίζουν.
4. Δεκάδες ζώα που περισυλλέχθηκαν μεταφέρθηκαν στο ΟΑΚΑ και από εκεί σε ασφαλείς φιλοξενίες του μηχανισμού με διαχείριση του Stray.gr - Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Official). Το αρχείο των φωτογραφιών τους θα ανεβεί τις επόμενες ώρες.
5. Η ΕΔΚΕ αύριο θα έχει παρουσία στο σταθμό του Γαλατσιου για πρώτες βοήθειες και στο σταθμό του Ωρωπου (αν τους επιτραπεί η είσοδος). Θα βγει το πρωί ανακοίνωση και για το σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό.
6. Χορηγοί και υποστηρικτές που διέθεσαν crate, νερά, λουριά και σκέπαστρα θα ανακοινωθούν αναλυτικά και με πλήρη διαφάνεια την Κυριακή.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1. Crate μεγάλου μεγέθους: είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή.
2. Μεγάλες λεκάνες και σακούλες με πάγο για το σταθμό του Γαλατσιου.
3. Αντιπαρασιτικά για το σταθμό Γαλατσιου.
4. Σκίαστρα
5. Για εθελοντισμό μπορείτε να πρσερχεστε στο σταθμό του παλαιού λατομείου Γαλατσιου 06:00-01:00.
Παρακολουθείτε ανακοινώσεις καθώς θα ενημερώνουμε συνεχώς.
 
 
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 7/8
1. Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων Γαλατσιου υποδέχθηκε σήμερα 90 ζώα για καταγραφή, κτηνιατρικό έλεγχο και φιλοξενία. Τα περισσότερα ζώα μεταφέρθηκαν για φιλοξενια σε εθελοντές είτε για να ηρεμήσουν είτε για να κάνουν σωστά τις θεραπείες τους ενώ τα υπόλοιπα διανυκτέρευσαν στον σταθμό στον ειδικο χώρο που δημιουργήθηκε. Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτές για το χρόνο και την καθοδήγηση που έδωσαν.
2. Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) λειτούργησε σήμερα τον σταθμό στο Ολυμπιακό Χωριό από τις 11:00 εως τις 17:00 και το χώρο περίθαλψης και νοσηλείας του σταθμού Γαλατσιου από τις 09:00 έως τις 03:00 το πρωί προσφέροντας τεράστια βοήθεια στα ζώα καθώς τα αποπαρασίτωσε ΟΛΑ και τα εξέτασε κανονικά για να δημιουργηθεί ιστορικό. Το φαρμακευτικό υλικό προήλθε από δωρεά του κόσμου στους σταθμούς.
3. Ο συντονισμός των φιλοξενιών έγινε σε άριστη συνεργασία με το Stray.gr - Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Official) ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε και η ενοποίηση της καταγραφής ζώων όλων των σταθμών. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οποίος ακολούθησε τον μηχανισμό που στήθηκε, συμμετείχε στην κεντρική καταγραφή των πυρόπληκτων ζώων γεγονός που στο μέλλον θα διευκολύνει απίστευτα επανενωσεις με ιδιοκτήτες και υιοθεσίες.
4. Για ακόμα μια ημέρα ο εθελοντισμός και η βοήθεια του κόσμου και κάποιων εταιρειών έσπασε ρεκόρ με περισσότερα από 600 άτομα να έχουν περάσει συνολικά από το σταθμό σήμερα για να προσφέρουν βοήθεια και 4 τόνους ξηράς τροφής η οποία έχει μεταφερθεί ήδη σε χώρο του Δήμου Γαλατσιου για να διοχετευτεί μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Αυτή τη στιγμή στο σταθμό του Γαλατσιου δεν υπάρχουν άλλες ανάγκες.
5. Όλα τα κτηνιατρικά έξοδα των ζώων που πέρασαν από τον μηχανισμό (είτε υιοθετήθηκαν είτε όχι) τα οποία θα χρειαστούν άμεσα και στο μέλλον θεραπείες, χειρουργεία, σήμανση, εμβολιασμό, στείρωση θα καλυφθούν απο το μηχανισμό διαχείρισης μέσω δωρεών.
5. Παρακαλούμε θερμά να μην φερνετε αλλά πράγματα και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις. Παρακαλούμε επισης να μην προσέλθουν άλλοι εθελοντές, έχουμε δημιουργήσει βάρδιες και πρόγραμμα για τις επόμενες δυο ημέρες.
6. Σήμερα από το σταθμό στείλαμε και μια δωρεά εξοπλισμού στο Δήμο Διονύσου για να συνδράμουμε στο έργο των εθελοντών του για μεταφορά ζώων. Ευχαριστούμε απέραντα τον δήμο Γαλατσιου και προσωπικά το δήμαρχο που τρέχουν για όσα ζητάμε καθώς και τον Δήμο Αθηναίων που έφερε γεννήτρια, δυο χημικές τουαλέτες και 30 crates.
7. Σχετικά με την περισυλλογή: μην παίρνετε ζώα από αυλές κλειστες σε περιοχές που δεν απειλούνται από τη φωτιά.
8. Παρακαλούμε όσοι εθελοντές έχετε βοηθήσει πυρόπληκτα ζώα από την Αττική και τα έχετε μεταφέρει σε δικές σας φιλοξενίες να μας ενημερώσετε για να κρατηθεί ένα ενιαίο σωστό αρχείο.
Καληνύχτα από όλους εμάς. Ο σταθμός είναι 24ωρος αλλά ενδεχομένως από αύριο να έχει ωράριο λειτουργίας 07:00-00:00 αναλόγως με τις ανάγκες. Εξυπακούεται ότι υπάρχουν εθελοντές και κτηνίατροι πάντα για την επίβλεψη των ζώων.
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News