Η πρώτη έκθεση έργων τέχνης για σκύλους

Έγινε στο Λονδίνο και παρουσίαζε ειδικά σχεδιασμένα διαδραστικά παιχνίδια για τα αγαπημένα μας τετράποδα.

Ίσως ο καλύτερός σου φίλος σου να μην ενδιαφέρεται για την τεχνοτροπία του Πικάσο ή του Βαν Γκογκ, σίγουρα όμως θα εντυπωσιαζόταν από ένα installation με κροκέτες. Με αυτό το σκεπτικό, ο Βρετανός καλλιτέχνης και σχεδιαστής Ντόμινικ Γουίλκοξ επιμελήθηκε την πρώτη έκθεση μοντέρνας τέχνης ειδικά για σκύλους με τίτλο Play More. 

Συμμετείχαν έξι καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιούργησαν έργα σε συνεργασία με κτηνιάτρους και ειδικούς στη συμπεριφορά των ζώων. Ανάμεσα λοιπόν στα εκθέματα ήταν ένα παιχνίδι σαν ανοιχτό παράθυρο αυτοκινήτου, στο οποίο ένας τεράστιος ανεμιστήρας έστελνε αέρα εμπλουτισμένο με αγαπημένες «ευωδιές» των σκυλιών, όπως από ωμό κρέας και παλιοκαιρισμένα παπούτσια. Ένα άλλο έργο με το οποίο είχαν την ευκαιρία να παίξουν οι τετράποδοι επισκέπτες ήταν μια πισίνα σαν τεράστιο μπολ φαγητού, γεμάτη με μπαλάκια που θύμιζαν στην εμφάνιση μπισκότα σκύλου.

«Η σύγχρονη τέχνη αποτελεί εδώ και καιρό σπουδαία πηγή έμπνευσης και ενθουσιασμού για τους ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν είχε αντιμετωπιστεί στο παρελθόν έτσι ώστε να προκαλέσει τα ίδια συναισθήματα και στα ζώα», σχολίασε ο Γουίλκοξ.

Δυστυχώς για εμάς, η έκθεση έγινε στο Λονδίνο στα τέλη Αυγούστου και κράτησε μόλις για δύο μέρες. Μακάρι σύντομα να ακολουθήσουν ανάλογες πρωτοβουλίες και για γάτες, με εικαστικές εγκαταστάσεις γεμάτες ψεύτικα ποντίκια.

Παρακάτω μπορείς να θαυμάσεις μερικά στιγμιότυπα από την Play More.

dogart2.jpgdogart3.jpgdogart4.jpg

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News