Αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν τρανή απόδειξη ότι μοιάζουμε με τα αγαπημένα μας τετράποδα

Ένας Ελβετός φωτογράφος φωτογραφίζει ιδιοκτήτες με τους σκύλους τους και αποκαλύπτει  πόσο βαθιά είναι η αγάπη ανάμεσα στον άνθρωπο και τον καλύτερο φίλο του.

Σίγουρα έχεις ακούσει τη γνωστή θεωρία που θέλει τους ιδιοκτήτες σκύλων να μοιάζουν με το αγαπημένο τους κατοικίδιο, ακριβώς όπως τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια. Κι αυτό αποτελούσε πράγματι μια ανεξακρίβωτη θεωρία μέχρι τη στιγμή που ένας  Ελβετός φωτογράφος, ονόματι Sebastian Magnani, αποφάσισε να δει αν υπάρχουν ψήγματα αλήθειας σε αυτήν.

Ποια ήταν η προσέγγισή του προκειμένου να φτάσει στην αλήθεια; Φωτογράφισε ιδιοκτήτες σκύλων με τα λατρεμένα τους τετράποδα. Στη συνέχεια, έβαλε τις φωτογραφίες τους δίπλα-δίπλα και αποκάλυψε την αλήθεια που όλοι γνωρίζαμε: ότι, δηλαδή, πράγματι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων και τα ζωάκια τους μοιάζουν.

Ο Magnani, βέβαια, δεν έμεινε εκεί: αντίθετα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, της φαντασίας τους και του Photoshop, πήρε τη μουσούδα κάθε σκύλου και την τοποθέτησε τη θέση του προσώπου του ιδιοκτήτη του. Αντίστοιχη διαδικασία ακολούθησε για να τοποθετήσει το πρόσωπο κάθε ανθρώπου στη θέση της μουσούδας του κατοικίδιού του. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδέας αποτέλεσε τη βάση της πρόσφατης έκθεσης του φωτογράφου, με την ονομάσια «Underdog». Όπως τονίζει και ο ίδιος ο Magnani, «ο στόχος της έκθεσης είναι να δείξει την ειρινική συμβίωση και τη βαθιά και ουσιαστική σχέση που αναπτύσεται ανάμεσα στα ζώα και τον άνθρωπο».

Μάλιστα, η έκθεση γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελβετία και ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Η.Π.Α. Επειδή δεν ξέρουμε αν θα έχουμε την ευτυχία να δούμε αυτήν την έκθεση στην Ελλάδα, εμείς σου παρουσιάζουμε μερικά από τα εκθέματα παρακάτω – είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείς από την τρομακτική ομοιότητα ανάμεσα στους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους!

tetrapodo_underdog_07.jpg tetrapodo_underdog_01.jpg tetrapodo_underdog_02.jpg tetrapodo_underdog_03.jpg tetrapodo_underdog_04.jpg tetrapodo_underdog_05.jpg tetrapodo_underdog_06.jpg

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News