Αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν τρανή απόδειξη ότι μοιάζουμε με τα αγαπημένα μας τετράποδα

Ένας Ελβετός φωτογράφος φωτογραφίζει ιδιοκτήτες με τους σκύλους τους και αποκαλύπτει  πόσο βαθιά είναι η αγάπη ανάμεσα στον άνθρωπο και τον καλύτερο φίλο του.

Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Σίγουρα έχεις ακούσει τη γνωστή θεωρία που θέλει τους ιδιοκτήτες σκύλων να μοιάζουν με το αγαπημένο τους κατοικίδιο, ακριβώς όπως τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια. Κι αυτό αποτελούσε πράγματι μια ανεξακρίβωτη θεωρία μέχρι τη στιγμή που ένας  Ελβετός φωτογράφος, ονόματι Sebastian Magnani, αποφάσισε να δει αν υπάρχουν ψήγματα αλήθειας σε αυτήν.

Ποια ήταν η προσέγγισή του προκειμένου να φτάσει στην αλήθεια; Φωτογράφισε ιδιοκτήτες σκύλων με τα λατρεμένα τους τετράποδα. Στη συνέχεια, έβαλε τις φωτογραφίες τους δίπλα-δίπλα και αποκάλυψε την αλήθεια που όλοι γνωρίζαμε: ότι, δηλαδή, πράγματι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων και τα ζωάκια τους μοιάζουν.

Ο Magnani, βέβαια, δεν έμεινε εκεί: αντίθετα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, της φαντασίας τους και του Photoshop, πήρε τη μουσούδα κάθε σκύλου και την τοποθέτησε τη θέση του προσώπου του ιδιοκτήτη του. Αντίστοιχη διαδικασία ακολούθησε για να τοποθετήσει το πρόσωπο κάθε ανθρώπου στη θέση της μουσούδας του κατοικίδιού του. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδέας αποτέλεσε τη βάση της πρόσφατης έκθεσης του φωτογράφου, με την ονομάσια «Underdog». Όπως τονίζει και ο ίδιος ο Magnani, «ο στόχος της έκθεσης είναι να δείξει την ειρινική συμβίωση και τη βαθιά και ουσιαστική σχέση που αναπτύσεται ανάμεσα στα ζώα και τον άνθρωπο».

Μάλιστα, η έκθεση γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελβετία και ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Η.Π.Α. Επειδή δεν ξέρουμε αν θα έχουμε την ευτυχία να δούμε αυτήν την έκθεση στην Ελλάδα, εμείς σου παρουσιάζουμε μερικά από τα εκθέματα παρακάτω – είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείς από την τρομακτική ομοιότητα ανάμεσα στους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους!

tetrapodo_underdog_07.jpg tetrapodo_underdog_01.jpg tetrapodo_underdog_02.jpg tetrapodo_underdog_03.jpg tetrapodo_underdog_04.jpg tetrapodo_underdog_05.jpg tetrapodo_underdog_06.jpg

Σχετικά θέματα

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό παγωτό για το σκυλάκι σου

Επειδή δεν μπορεί να απολαύσει το τυποποιημένο παγωτό, ετοίμασέ του μια…

Εσείς παίρνετε μαζί σας στο γραφείο το σκυλάκι σας;

Πάντως οι εργαζόμενοι της Mars Hellas γιόρτασαν για μια ακόμη χρονιά το διεθνή…

7 σκύλοι που θα έπρεπε να πάρουν Όσκαρ για την κινηματογραφική ερμηνεία τους

Αν τα χολιγουντιανά βραβεία δίνονταν (και) σε τετράποδα, ποιοι τριχωτοί…

Διαβάζονται τώρα!

6 διασκεδαστικές πληροφορίες για τις κεραμιδί γάτες

Είναι όλες οι κεραμιδί τιγρέ; Και είναι όλες οι κεραμιδί αρσενικές; Οι…

Μήνας Στοματικής Φροντίδας Pedigree® Dentastix™

Φέτος, γερά δόντια για ακόμη περισσότερους τετράποδους φίλους

Ένας σκύλος καταλαβαίνει πότε είμαστε στεναχωρημένοι και έρχεται να μας παρηγορήσει

Μια νέα έρευνα απέδειξε ότι όταν περνάμε δύσκολα, ο τετράποδος φίλος μας…

Ο σκύλος σου αποδοκιμάζει την άσχημη συμπεριφορά σου προς τους άλλους

Μπορεί να μη μιλάει, αλλά είναι ένας κριτής με αυστηρό κώδικα ηθικής, όπως…

5 κοινοί λόγοι που μια γάτα κρύβεται σε διάφορα σημεία του σπιτιού

Πότε είναι φυσιολογικό και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να ανησυχήσουμε;