Τι να κάνετε εάν η γάτα σας χτυπηθεί από αυτοκίνητο

Ποια είναι τα σημαντικά βήματα ασφάλειας για τη γάτα για να σώσετε τη γάτα σας

Το να δείτε τη γάτα σας ή οποιαδήποτε γάτα να την χτυπάει αυτοκίνητο είναι κάτι τραυματικό. Τα συναισθήματά σας κυριαρχούν και μπορεί να πανικοβληθείτε. Μπορεί να είναι δύσκολο ακόμη και να σκεφτείτε όταν έχετε μια τραυματισμένη γάτα. Αν και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ κανείς να περάσει από επείγοντα περιστατικά κτηνιάτρου όπως αυτό, ελπίζω ότι αν συμβεί ποτέ σε εσάς, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να θυμηθείτε πολλά σημαντικά βήματα ασφάλειας για τη γάτα για να σώσετε τη γάτα σας και να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή στη διαδικασία.

Πώς μπορώ να ελέγξω για να δω εάν η τραυματισμένη γάτα μου είναι ζωντανή;

Μια γάτα που τραυματίζεται από πρόσκρουση μπορεί να λιποθυμήσει. Εάν η γάτα σας δεν κινείται, τότε θα πρέπει να ελέγξετε για αναπνοή και καρδιακό παλμό. Μπορείτε να αισθανθείτε έναν καρδιακό παλμό στο στήθος ακριβώς πίσω από το σημείο του αγκώνα και μπορείτε να ελέγξετε την αναπνοή τοποθετώντας την παλάμη σας μπροστά από τα ρουθούνια της γάτας σας. Εάν η γάτα σας δεν αναπνέει ή δεν αισθάνεστε καρδιακό παλμό, αναζητήστε αμέσως επείγουσα κτηνιατρική φροντίδα ή/και ξεκινήστε την ΚΑΡΠΑ.

Πώς μεταφέρω τη τραυματισμένη γάτα μου με ασφάλεια;

Δεν υπάρχουν υπηρεσίες ασθενοφόρου για κατοικίδια, επομένως θα χρειαστεί να μετακινήσετε την τραυματισμένη γάτα σας είτε είναι αρκετά υγιής για να κινηθεί είτε όχι. Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινήσετε μια γάτα που έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο είναι να την τυλίξετε απαλά με μια πετσέτα, κουβέρτα ή σακάκι και να τη μεταφέρετε είτε σε κουτί, σε κουβέρτα ή στην αγκαλιά σας. Να είστε προσεκτικοί, γιατί ακόμη και η πιο ήρεμη γάτα μπορεί να δαγκώσει αν φοβηθεί ή τραυματιστεί. Εάν είναι ταραγμένη, μπορεί να χρειαστεί να πετάξετε απαλά την κουβέρτα ή την πετσέτα πάνω από τη γάτα σας πριν την τυλίξετε και τη σηκώσετε. Εάν η γάτα σας είναι αναίσθητη, είναι καλύτερο να τη μεταφέρετε σε μια επίπεδη επιφάνεια γιατί δεν ξέρετε σε ποια μέρη του σώματος πονάνε.

Τα σπασμένα πλευρά είναι τραυματισμοί που συνήθως συνδέονται με το χτύπημα ενός αυτοκινήτου και αυτά μπορεί να είναι επώδυνα! Μεταφέρετε τη γάτα σας όσο το δυνατόν πιο επίπεδη σε ένα μεταφορέα, κουβέρτα, σανίδα ή κουτί για να αποφύγετε υπερβολική πίεση σε τυχόν αόρατους εσωτερικούς τραυματισμούς.

Πώς μπορώ να διατηρήσω την τραυματισμένη μου γάτα ήρεμη;

Ο καλύτερος τρόπος για να μεταφέρετε μια τραυματισμένη γάτα είναι με αυτοκίνητο, σε ένα γατοφορέα που καλύπτεται με μια πετσέτα. Είναι σημαντικό να παραμείνετε ψύχραιμοι γιατί θα χρειαστείτε το μυαλό σας για εσάς και η γάτα σας μπορεί να καταλάβει τους φόβους σας. Διατηρήστε το αυτοκίνητο ήσυχο και ασφαλές και πηγαίνετε αμέσως σε κτηνιατρείο.

Πώς μπορώ να σώσω την τραυματισμένη γάτα μου;

Πάντα να αξιολογείτε τη γάτα σας από έναν κτηνίατρο, ακόμα κι αν φαίνεται να είναι καλά. Εσωτερική αιμορραγία, σοκ, χαμηλή αρτηριακή πίεση, τραυματικός εγκεφαλικός τραυματισμός ή τραυματισμοί στο στήθος μπορεί να εκδηλωθούν ώρες μετά τον αρχικό τραυματισμό και ένας κτηνίατρος θα είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν υπάρχουν κρυφοί τραυματισμοί στη γάτα σας.

Οι γάτες που έχουν χτυπηθεί από ένα αυτοκίνητο συχνά υποφέρουν από εκδορές. Μην επιχειρήσετε να καθαρίσετε αυτές τις πληγές - τυλίξτε τις προσεκτικά σε μια καθαρή, μικρή πετσέτα και προχωρήστε απευθείας σε μια κτηνιατρική κλινική. Εάν η γάτα σας αιμορραγεί υπερβολικά από μια πληγή, ασκήστε πίεση μέσω μιας πετσέτας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μπλουζάκι ή μια κάλτσα εάν δεν υπάρχει πετσέτα.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

Κρατήστε τον εαυτό σας ασφαλή. Πολλοί άνθρωποι θα πανικοβληθούν και θα τρέξουν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο για να σώσουν την τραυματισμένη γάτα τους. Ενώ η ασφάλεια των κατοικίδιων είναι σημαντική, μην θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Μην εισέρχεστε σε δρόμο εάν υπάρχει αντίθετη κίνηση. Εάν η γάτα σας έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο σε δρόμο που έχει πολύ μεγάλη κίνηση, όπως σε αυτοκινητόδρομο, καλέστε το 911.

Εάν η γάτα σας εξακολουθεί να μπορεί να τρέξει αφού χτυπηθεί από αυτοκίνητο, τότε πιθανότατα η γάτα σας θα τρέξει και θα κρυφτεί κάτω από κάτι. Θα χρειαστεί να μιλήσετε απαλά και ήρεμα στη γάτα σας και να κινηθείτε αργά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη γάτα σας, καλέστε τον έλεγχο των ζώων για να αναφέρετε το περιστατικό και ζητήστε τους να σας βοηθήσουν να βρείτε τη γάτα σας.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News