Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι για να βλέπεις cat videos στο γραφείο!

Η επιστήμη είναι με το μέρος σου...

Γιατί κάποιες φορές όταν νιώθεις πιεσμένη καταφεύγεις στο YouTube και αρχίζεις να βλέπεις αστεία βιντεάκια με γάτες; Μια επιστήμονας από το Indiana University Bloomington ονόματι Jessica Gall Myrick διερεύνησε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, κάνοντας μια δημοσκόπηση σε πάνω από 6.500 άτομα.

«Αν θέλουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιδράσεις που έχει το Ίντερνετ σε εμάς ως άτομα και στην κοινωνία μας, τότε οι ερευνητές δεν μπορούν να συνεχίσουν να αγνοούν τις γάτες του διαδικτύου», είπε σχετικά η ειδικός.

Όπως ανακάλυψε λοιπόν, η ευχαρίστηση που αντλούμε από την παρακολούθηση cat videos μπορεί να αντισταθμίσει το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της δραστηριότητας (δηλαδή το ότι μάς καθυστερεί από τη δουλειά μας). «Ακόμα και αν παρακολουθούμε βίντεο με γάτες στο YouTube για να αναβάλουμε μια εργασία ή εν ώρα εργασίας, η συναισθηματική ανταμοιβή που παίρνουμε από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα μάς βοηθάει αργότερα να αναλάβουμε ένα δύσκολο καθήκον», πιστεύει η Myrick. 

Την επόμενη φορά λοιπόν που ο προϊστάμενός σου θα σου κάνει παρατήρηση γιατί... κωλυσιεργείς, μπορείς να επικαλεστείς το παραπάνω επιστημονικό συμπέρασμα. Αν και, μεταξύ μας, πρέπει να γίνουν και άλλες σχετικές έρευνες για να επιβεβαιωθεί το εύρημα της ειδικού. Εμείς ευχαρίστως να γίνουμε εθελοντές!

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News