Ένα προχωρημένο app για να βγάζει η γάτα σου selfies

Ενώ εσύ λείπεις από το σπίτι, το tablet σου δουλεύει...

Αναρωτιέσαι τι κάνει η γάτα σου τις ώρες που είσαι στη δουλειά; Συμβαίνει σε όλους τους γατόφιλους. Με αυτό το σκεπτικό μια αμερικανική εταιρεία, η Current Studios, ανέπτυξε πρόσφατα την εφαρμογή Candid Catmera, που... κατασκοπεύει το αιλουροειδές όταν εσύ λείπεις από το σπίτι. Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Κατεβάζεις το application στο tablet σου (διαθέσιμο στο www.candidcatmera.com) και αφήνεις τη συσκευή σε κάποιο εμφανές σημείο του σπιτιού όπου συνηθίζει να περιπλανιέται η γάτα σου, για παράδειγμα πάνω στον καναπέ. Τότε η οθόνη αρχίζει να προβάλλει ένα animation που τραβάει την προσοχή του ζώου και, μόλις εκείνο πλησιάσει στην οθόνη, ένα ειδικό λογισμικό ανιχνεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της γάτας και το tablet τη φωτογραφίζει αυτόματα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σού στέλνει τις φωτογραφίες στο κινητό σου με μια ειδοποίηση, για να ανακουφιστείς από το άγχος την ώρα που π.χ. περιμένεις να μπεις στο γραφείο του προϊσταμένου σου για ένα σημαντικό μίτινγκ. Έσοδα από τις πωλήσεις (1,99 δολάρια) της εφαρμογής, μάλιστα, διατίθενται στη διεθνή φιλοζωική οργάνωση SPCA. 
 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News