Ο απίστευτος τρόπος που τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κάνουν τις γάτες πιο ευτυχισμένες

Κι όμως, οι γάτες που φιλοξενούνται Regina Humane Society φαίνεται να ξέρουν τα πάντα για τις τελευταίες τεχνολογίες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε ποτέ να διαβάσουμε τη λέξη «γάτα» και «iPad» στην ίδια πρόταση. Η μέρα αυτή όμως ήρθε χάρη στο Regina Humane Society, ένα καταφύγιο ζώων στον Καναδά, όπου οι φιλοξενούμενες γατούλες περνούν την ώρα τους παίζοντας, μεταξύ άλλων, παιχνίδια σε iPad.

Τα παιχνίδια αυτά μάλιστα έχουν αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα ενώ πρωταγωνιστές σε αυτά είναι άλλα είδη του ζωικού βασιλείου (όπως ψάρια ή ποντίκια) τα οποία οι γατούλες του καταφυγίου προσπαθούν να «πιάσουν» χρησιμοποιώντας τις πατούσες τους.

«Οι γάτες λατρεύουν να κυνηγούν και αυτά τα προγράμματα δίνουν σε αυτές την δυνατότητα να το κάνουν όχι στη φύση, αλλά στο ψηφιακό περιβάλλον του iPad», δηλώνει η Lisa Koch, Διευθύντρια του καταφυγίου. «Ξεκινήσαμε πιλοτικά αυτή την πρακτική απασχόλησης των τετράποδων που φιλοξενούμε το φθινόπωρο του 2015. Στις αρχές του 2016 αποφασίσαμε ότι θα την υιοθετήσουμε καθώς είδαμε ότι οι φιλοξενούμενες γάτες ήταν πολύ πιο ευτυχισμένες και ήρεμες».

Φυσικά και οι γατούλες που μένουν στο Regina Humane Society δεν απασχολούνται μόνο με ψηφιακά παιχνίδια, τονίζει η Koch, για αυτό άλλωστε και τα iPad είναι διαθέσιμα μόνο σε συγκεκριμένες αίθουσες του καταφυγίου.

«Το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε παρατηρήσει μέχρι στιγμής είναι ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κάνουν τις γάτες πιο κοινωνικές. Αρχικά μαζεύονται γύρω από τα iPad ενώ περιμένουν τη σειρά τους για να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια και καταλήγουν να παίζουν όλες μαζί».

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News