Βίντεο: Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης σε ξεναγούν στις γειτονιές τους

Το νέο ντοκιμαντέρ Kedi σε προσκαλεί να γνωρίσεις την πόλη μέσα από τα μάτια τους.

Αν έχεις ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη θα έχεις διαπιστώσει ότι οι αδέσποτες γάτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της. Κυκλοφορούν παντού: σε σοκάκια, καφέ, μαγαζιά και αυλές... Στην καθημερινότητά τους υπόσχεται να μας βάλει ένα καινούριο ντοκιμαντέρ με τίτλο Kedi, της κινηματογραφίστριας Ceyda Torun. 

Η δημιουργός ακολουθεί επτά αδεσποτάκια (στη φωτό, ένα από αυτά) και στη διάρκεια των περιπλανήσεών τους ο θεατής συναντά πολλά ακόμη μικρά αιλουροειδή της πόλης, αλλά και ανθρώπους που τα αγαπούν. Ανάμεσά τους έναν καλλιτέχνη που σε μια δύσκολη παιδική ηλικία βρήκε στήριγμα σε αυτές και που σήμερα τις παρομοιάζει με σούπερ ήρωες, μια γυναίκα που μαγειρεύει καθημερινά 10 κιλά κοτόπουλο για να τις ταΐσει και ένας επιχειρηματίας που παρομοιάζει τη γάτα του με το παιδί του.

Παραδόξως οι αδέσποτες ηρωίδες του ντοκιμαντέρ δείχνουν αρκετά υγιείς και περιποιημένες – μάλλον χάρη στη φροντίδα που απολαμβάνουν από τις μικρές κοινότητες στις οποίες ζουν. Όμως η σκηνοθέτης δεν παραλείπει να δείξει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα αδέσποτο σε μια μεγαλούπολη, παρουσιάζοντας περιστατικά ζώων που καταλήγουν άρρωστα ή τραυματισμένα στον κτηνίατρο και που περιθάλπονται και θεραπεύονται, αν είναι τυχερά, χάρη στις δωρεές κάποιων φιλόζωων.

Οι κριτικές που έχει αποσπάσει διεθνώς το Kedi είναι διθυραμβικές. Δες το τρέιλερ (στα αγγλικά) και σίγουρα θα ανυπομονείς να προβληθεί στην Ελλάδα. 

{youtube}lKq7UqplcL8{/youtube} 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News