8 λόγοι για τους οποίους έχουμε αδυναμία στην Μπλε Ρωσική γάτα

Γνώρισε λίγο καλύτερα την πανέμορφη αυτή φυλή.

Η ονομασία της θα μπορούσε να προέρχεται από βιβλίο του Ντοστογιέφσκι. Με το έντονο βλέμμα και το μεταξένιο τρίχωμά της, είναι ομολογουμένως μια από τις ομορφότερες φυλές. Ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι για τους οποίους αγαπάμε ιδιαίτερα την Μπλε Ρωσική γάτα.

1. Για την ιστορία προέλευσής της. Σύμφωνα με το θρύλο, αυτή η φυλή είναι απόγονος των γάτων που είχαν οι τσάροι της Ρωσίας. Πιθανότατα ωστόσο έχει τις ρίζες της στο νησιωτικό σύμπλεγμα Archangel στο βορρά της Ρωσίας, από όπου ναυτικοί την έφεραν στην Ευρώπη. Λέγεται μάλιστα ότι φέρνει τύχη και έχει θεραπευτικές ιδιότητες!

2. Για το «χαμόγελό» της. Λόγω μιας φυσικής κλίσης προς τα πάνω που έχει το στόμα της, έχει ένα μυστηριώδες χαμόγελο που παραπέμπει στη Μόνα Λίζα.

3. Για το μοναδικό χρώμα της. Μια μετάλλαξη του γονιδίου που δημιουργεί το μαύρο χρώμα έχει ως αποτέλεσμα αυτό το μεταξένιο τρίχωμα σε μπλε-γκρι απόχρωση, η οποία τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα λαμπερά πράσινα μάτια της.

4. Για την αγάπη της για τη σχολαστική υγιεινή. Η Μπλε Ρωσική ασχολείται ιδιαίτερα με την προσωπική της υγιεινή, γι’ αυτό φρόντισε να διατηρείς το δοχείο της άμμου της πεντακάθαρο!

5. Για το ήσυχο ταμπεραμέντο της. Συνήθως είναι ντροπαλή και συγκρατημένη, μέχρι να της αποδείξεις ότι αξίζεις την προσοχή της. Εκ φύσεως ήρεμη, απολαμβάνει να ξαπλώνει σε υπερυψωμένα σημεία, από όπου παρακολουθεί τα πάντα χωρίς να αισθάνεται ότι απειλείται.

6. Γιατί είναι τρυφερή. Μπορεί να αφοσιωθεί σαν σκυλάκι σε όσους εμπιστεύεται, ακολουθώντας τους σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες και επιζητώντας ατελείωτα χάδια!

7. Για τις γεμάτες χάρη κινήσεις της. Ο τρόπος με τον οποίο κινείται θυμίζει Ρωσίδα μπαλαρίνα.

8. Για το σταθερό πρόγραμμά της. Είναι ένα… ζωντανό ρολόι, καθώς απολαμβάνει να τηρεί συγκεκριμένες ώρες φαγητού, ύπνου και άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News