Το πρώτο cat café για αλλεργικούς στις γάτες!

Αναμένεται να ανοίξει στον Καναδά και θα φιλοξενεί γάτες Σιβηρίας.

Και μετά τα cat cafés, την τρέλα που ξεκίνησε από την Ιαπωνία για να κατακτήσει τον κόσμο, έρχεται το πρώτο υποαλλεργικό cat café στον Καναδά και πιο συγκεκριμένα  στην επαρχία του Κεμπέκ.

Ιδιοκτήτες του, ο Michael Lebrun και η σύντροφός του Natalie, που ξέρουν πώς είναι να λατρεύεις τις γάτες αλλά να… φταρνίζεσαι και μόνο που τις σκέφτεσαι. Κι αυτό γιατί ο Lebrun υποφέρει από τόσο έντονα αλλεργικά συμπτώματα κάθε φορά που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με γάτα, που δεν μπορεί να αντέξει για πάνω από 5 λεπτά.

Ωστόσο το 2013 το ζευγάρι υιοθέτησε μια γάτα Σιβηρίας, που θεωρείται ότι έχει χαμηλότερα επίπεδα αλλεργιογόνων και πράγματι, κατάφερε να συνυπάρξει μαζί της χωρίς προβλήματα.

Έτσι, αποφάσισε πρόσφατα να ανοίξει ένα διαφορετικό cat café στο Τσέλσι του Κεμπέκ: καθώς θα φιλοξενεί μόνο γάτες Σιβηρίας, απευθύνεται σε όλους τους γατόφιλους, ακόμα και σε εκείνους που υποφέρουν από αλλεργία στις γάτες και δεν μπορούν να χαρούν τα αγαπημένα τους ζώα. 

Αρχικά το café θα έχει τρεις γάτες, αλλά ο στόχος είναι μέσα σε ένα χρόνο να φτάσει τις δέκα. Θα διαθέτει, ωστόσο, και ένα χώρο χωρίς γάτες, τον οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται πελάτες με τα σκυλιά τους – και γενικά όσοι δεν τρελαίνονται με την ιδέα να πίνουν τον καφέ τους ανάμεσα στα μικρά, τριχωτά αιλουροειδή.

Οι γάτες Σιβηρίας, όπως υποστηρίζει το ζευγάρι ιδιοκτητών, δεν είναι μόνο υποαλλεργικές, αλλά και ιδιαίτερα φιλικές και κοινωνικές. Κρίμα όμως που το συγκεκριμένο cat café λόγω του «υποαλλεργικού» χαρακτήρα του δεν θα μπορεί να φιλοξενήσει ημίαιμα ζώα από καταφύγια.
  

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News