Ένας σκύλος με το ψευδώνυμο «Βαν Γκογκ» ζωγραφίζει με την γλώσσα και γίνεται viral

Κάποτε ήταν ένας κακοποιημένος σκυλάκος και σήμερα βρήκε τη νέα του οικογένεια! 

Έναν έξυπνο τρόπο βρήκε ένα καταφύγιο ζώων στο Κονέντικατ των ΗΠΑ για να υιοθετηθεί ένα κακοποιημένο μπόξερ, που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως δόλωμα σε κυνομαχίες. Ο σκύλος είχε βρεθεί κακοποιημένος και αιμόφυρτος σε σωλήνα αποχέτευσης της περιοχής και οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το ένα αυτί του. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, το καταφύγιο του έδωσε το όνομα του Ολλανδού ζωγράφου, Βαν Γκογκ.

Καθώς δυστυχώς υπήρξε περιορισμένο ενδιαφέρον για την υιοθεσία του μικρού τετράποδου, οι υπεύθυνοι του καταφυγίου αποφάσισαν να τον στρέψουν προς τη ζωγραφική! Πιο συγκεκριμένα, τοποθέτησαν χρώμα πάνω σε καμβάδες, τους κάλυψαν με μία πλαστική συσκευασία και πάνω της τοποθέτησαν φαγητά. Καθώς το χαριτωμένο μπόξερ καταβρόχθιζε τις λιχουδιές, το χρώμα απλωνόταν παντού, δημιουργώντας ευφάνταστα έργα τέχνης. Οι πίνακες στη συνέχεια τέθηκαν σε δημοπρασία και χάρη στη δημοσιότητα που πήρε η ιστορία του Βαν Γκογκ, εκείνος κατάφερε να βρει την παντοτινή του οικογένεια.

«Είναι κάτι πολύ όμορφο, επειδή οι άνθρωποι δεν υποστηρίζουν μόνο τη διάσωση, αλλά υποστηρίζουν και τον σκύλο» δήλωσε στο Fox News η Jaclyn Gartner, ιδρύτρια της οργάνωσης και επιμελήτρια της έκθεσης τέχνης, σημειώνοντας πως ο Βαν Γκογκ απήλαυσε, με το παραπάνω, την καλλιτεχνική του πορεία!

Η ίδια ανέφερε ότι έγινε μια πρώτη δημοπρασία στις δομές του καταφυγίου, αλλά υπήρξε μικρό ενδιαφέρον και έτσι αποφασίστηκε να γίνει άλλη μία προσπάθεια, αυτή τη φορά διαδικτυακά. Η είδηση έγινε viral μέσω του TikTok, με το σχετικό βίντεο να έχει περισσότερα από 300.000 views, και τα έργα του ζώου πουλήθηκαν αμέσως.

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News