Η εκπληκτική ανάρρωση του γάτου που κάηκε με οξύ

Επέζησε από τη φρίκη και αναδείχθηκε σε πρότυπο δύναμης και τρυφερότητας.

Το πρόσωπο του Tommy είναι μια ζωντανή υπενθύμιση της σκληρότητας αλλά και ταυτόχρονα της γενναιοδωρίας του κόσμου στον οποίο ζούμε. Ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη δική του, στο τέλος κερδίζει η δεύτερη.

Ο γατούλης εντοπίστηκε το καλοκαίρι από μια γυναίκα που ταΐζει αδέσποτα ζώα, να περιφέρεται στο Λος Άντζελες με το πρόσωπο και τα βλέφαρά του καμένα από οξύ. Επιπλέον, με τη μεταφορά του σε κτηνίατρο ανακαλύφθηκε ότι είναι θετικός στον ιό FIV, το λεγόμενο AIDS της γάτας. Ωστόσο η σωτήρας του αποφάσισε να μην του κάνει ευθανασία και απευθύνθηκε στο καταφύγιο Milo’s Sanctuary, που τον μετέφερε σε μια κτηνιατρική κλινική.

«Ο Tommy ήταν σε τραγική κατάσταση», λέει η διευθύντρια του καταφυγίου, Katherine Agard. Όμως, όπως προσθέτει η πρόεδρος και συνιδρυτής του κέντρου, Michelle Hoffman, «ήταν πολύ γενναίος και γουργούριζε στους ανθρώπους που τον φρόντισαν». 

Το ζώο, που είχε χάσει το ένα μάτι του και ένα μεγάλο μέρος της επιδερμίδας του, υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων αποκατάστασης του προσώπου του. Αργά αργά άρχισε να αναρρώνει και σήμερα είναι... πρέσβης των κακοποιημένων ζώων. Πρόσφατα, για παράδειγμα, συμμετείχε σε μια εκδήλωση για γάτες με ειδικές ανάγκες που διοργάνωσε το Milo’s Sanctuary.

Στο μεταξύ, στην περιοχή όπου εντοπίστηκε έχουν βρεθεί και άλλα αδέσποτα που δέχτηκαν επιθέσεις με οξύ και δίνεται αμοιβή σε όποιον δώσει στην αστυνομία πληροφορίες γύρω από το δράστη. Ας ελπίσουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα άτυχα ζώα. 

 Ακολούθησε το tetrapodo.gr στο Google News